Lexus LS460

19 Paź 2006, 16:34

lexus zaprezentowal nowy model LS.silnik:V8,380KM.W poznijeszym okresie do salonow ma wjechac nowy silnik 5.0,450KM,hybryda....marzenie...;)

zawsze i wszędzie lexus najlpeszy będzie!!!
ASTER

19 Paź 2006, 17:49

:shock: Zapowiada się niezła walka w tym segmencie, jeśli chodzi o najmocniejsze silniki :D
Pozdrawiam
de la Cruz
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie

19 Paź 2006, 20:03

Nowy model od poprzednika chyba różni się trochę stylistycznie, delikatnie zmienione kształty to wszystko, no i te silniki ;)
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Paź 2006, 14:02

Widać, że już zaniedługo takie silniki będą w każdym aucie. To czy będą zależy wyłącznie od tego czy będą się dobrze sprzedawać jak tak to spokojnie kolejne firmy będą chciały zainwestować w tą nowość. Moim zdaniem to nie jest głupi pomysł z tą hybrydą... :|
Wiesiek Grzybiaż
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

20 Paź 2006, 17:25

moim zdaniem ten lesux wygrywa z niemieckimi markami tzn mercedes S czy mb 7
ASTER

10 Sty 2007, 00:18

Wszystko super, samochod byc moze bedzie warty uwagi, ale nie porownujcie lexusa z mercedesem nie pytaj dlaczego.
koni
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy na pewno stać Cię na diesla?
    Myślisz, że spalanie to jedyne koszta eksploatacji? A co z osprzętem silnika, wyeksploatowaniem samochodu i eksploatacją miejską. Diesel nagrzewa się po 10-15km w mieście. Wtedy ropniak pali 2x więcej jak nie więcej, W dodatku ...
    VW Amarok, pick-up klasy premium, z nową stylistyką
    Pierwsze szkice zaprezentowane przez dział stylistyczny Volkswagen Samochody Użytkowe pokazują, w którą stronę zmierzają projektanci: Volkswagen Amarok ma być autem klasy premium wśród pick-upów swojego ...

10 Sty 2007, 00:21

koni napisał(a):Wszystko super, samochod byc moze bedzie warty uwagi, ale nie porownujcie lexusa z mercedesem nie pytaj dlaczego.

Mozna znac przyczyne dla ktorej mamy nie porownywac te dwie limuzyny ?
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Sty 2007, 16:38

Aha, jednak ktos nie wie dlaczego to ciekawe. To moze zanim ci odpowiem to ty mi odpowiedz czy miales okazje jezdzic juz lexusem, jesli tak to powiedz jakim modelem. Wtedy bedziemy mogli podjac dyskusje czy mozna porownac te dwie firmy pozdrawiam
koni
Nowicjusz

10 Sty 2007, 17:42

koni napisał(a):Aha, jednak ktos nie wie dlaczego to ciekawe. To moze zanim ci odpowiem to ty mi odpowiedz czy miales okazje jezdzic juz lexusem, jesli tak to powiedz jakim modelem. Wtedy bedziemy mogli podjac dyskusje czy mozna porownac te dwie firmy pozdrawiam

Osobiscie mialem przyjemnosc jezdzic tylko Lexusem IS 200
z silnikiem V6.
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Sty 2007, 13:22

Ok o to mi chodzilo, wiec teraz polecam przejechac sie mercedesem klasy C, bo to ta sama klasa i porownac ta dwa modele, wykonczenie, wlasnosci jezdne oraz prestiz marki. Powiem ci tylko, ze niczym mnie nie zaskoczysz jesli chodzi o Lexusa ponieaz we wnetrzu oprocz plastiku nic wiecej nie zobaczysz i wierz mi, ze to nie tylko moje zdanie chodz mialem doswiadczenie z tym autem, jak i rowniez kiedys na jednym z programow motoryzacyjnych mialem okazje ogladac raport o tym lexusie i mnie z poczatku zainteresowal, jednak na koniec programu uslyszalem ze wypuszczajac takie modele Lexus cofa sie za mercedesa 10 lat, i moze jakies 3 miesiace pozniej majac okazje sam przetestowac to auto bo wiadomo jak to dziennikarze...okazalo sie ze przyznal bym im racje pozdrawiam
koni
Nowicjusz

14 Sty 2007, 17:20

a mi się wydaje że w takiej klasie jak jest C klasa, BMW3, IS200, S60, Saab93 i kilka innych modeli nie ma co mówić o jakiejś znaczącej różnicy. Miałem okazję przejechać się większością z tych aut, niektóre obejrzałem tylko w salonie i powiem tyle że nie widzę jakiejś znaczącej różnicy między mercedesem za 150 tyś pln a Saabem za 150 tys pln, albo IS200 za 150 tyś pln... Mówisz że w leksusie jest plastik... ale ja w mercedesie nie widziałem też aby deska rozdzielcza byłą obszywana skórą, w BMW tył siedzeń jest z plastiku, nie wiem czy C klasa nie ma tego samego rozwiązania (czyli kupujesz autko z fajną skórą a z tyłu na siedzeniach masz plastik. A czytając fora użytkowników jakoś nie widać aby ktoś piał specjalnie nad jakością mercedesa, wręcz sami użytkownicy twierdzą że dobre mercedesy to skończyły się razem z którymś tam modelem.
Jedyną zaletą większych marek jest to że oprócz silnika np R4 1.8; 2.0 i jakiś takim podstawowych oferują także C klase z jakimś fajnym silnikiem typu AMG czego w Lexusie nie dostaniemy. I tu jest jedyna zaleta mercedesa, BMW czy Audi (a wlasnie, to chyba audi tez z tylu na siedzeniach ma plastikowa oslone) itp Ale porównując podstawowe albo prawie podstawowe modele ja tej różnicy nie widzę, a już na pewno nie taką na podstawie której można by stwierdzić że mercedes to wzór do naśladowania a np Lexus czy saab to rok za murzynami... A pytanie, ile takich topowych modeli mercedesa sie sprzedaje w polsce? wiekszosc to C180 albo C200 i tyle...
Aha, no i ten prestiz marki... troche smiszny parametr :) chyba ze ktos potrzebuje auto do lansu to faktycznie nie wszystkie laseczki moga sie poznac na lexie albo na saabie, a juz na zwyklym granatowym s60 to juz w ogole.

Pozdrawiam
stanik
Nowicjusz

15 Sty 2007, 01:13

Bardzo fajna wypowiedz ! Widac orazu, ze pisze z kim kto ma pojęcie... A w mojej poprzedniej wypowiedzi porownalem lexusa z mecedesem poniewaz, uwazam, ze wzoruja sie na tej marce i slyszalem to nie jednokrotnie i absolutnie sie z tym zgadzam, stad tez nie pisalem o audi, volvo czy saabie i powiem tylko, ze wybierajac auto w tej klasie wybral bym volvo s60 bardzo dobrze wykonany samochod z klasa i nie rzucajacy sie specialnie w oczy. Co do sprzedazy jak pisales dziwisz sie czemu najczesciej kupuja takie modele jak co 180 w polsce to chyba jasne...I jeszcze slowko do prestizu wierz mi, ze wiele ludzi kupujacych auto za 130-150 tys tym wlasnie sie kieruje a samochod z gwiazda na masce jak by nie patrzec do tej grupy szczegolnie sie zalicza pozdrawiam
koni
Nowicjusz