a mi się wydaje że w takiej klasie jak jest C klasa, BMW3, IS200, S60, Saab93 i kilka innych modeli nie ma co mówić o jakiejś znaczącej różnicy. Miałem okazję przejechać się większością z tych aut, niektóre obejrzałem tylko w salonie i powiem tyle że nie widzę jakiejś znaczącej różnicy między mercedesem za 150 tyś pln a Saabem za 150 tys pln, albo IS200 za 150 tyś pln... Mówisz że w leksusie jest plastik... ale ja w mercedesie nie widziałem też aby deska rozdzielcza byłą obszywana skórą, w BMW tył siedzeń jest z plastiku, nie wiem czy C klasa nie ma tego samego rozwiązania (czyli kupujesz autko z fajną skórą a z tyłu na siedzeniach masz plastik. A czytając fora użytkowników jakoś nie widać aby ktoś piał specjalnie nad jakością mercedesa, wręcz sami użytkownicy twierdzą że dobre mercedesy to skończyły się razem z którymś tam modelem.
Jedyną zaletą większych marek jest to że oprócz silnika np R4 1.8; 2.0 i jakiś takim podstawowych oferują także C klase z jakimś fajnym silnikiem typu AMG czego w Lexusie nie dostaniemy. I tu jest jedyna zaleta mercedesa, BMW czy Audi (a wlasnie, to chyba audi tez z tylu na siedzeniach ma plastikowa oslone) itp Ale porównując podstawowe albo prawie podstawowe modele ja tej różnicy nie widzę, a już na pewno nie taką na podstawie której można by stwierdzić że mercedes to wzór do naśladowania a np Lexus czy saab to rok za murzynami... A pytanie, ile takich topowych modeli mercedesa sie sprzedaje w polsce? wiekszosc to C180 albo C200 i tyle...
Aha, no i ten prestiz marki... troche smiszny parametr
![Smile :)]()
chyba ze ktos potrzebuje auto do lansu to faktycznie nie wszystkie laseczki moga sie poznac na lexie albo na saabie, a juz na zwyklym granatowym s60 to juz w ogole.
Pozdrawiam