Lexus RX 300

01 Sie 2010, 17:43

Witam wszystkich ! Mam nadzieję że dołączę do elitarnego grona kierowców Lexusa :)
Ale najpierw proszę Was o kilka informacji, mianowicie- Chcę kupić Model RX300 z 1999r czyli pierwszą wersje tego świetnego Suva. Auto kupione w Polskim salonie jako nowe. Prędkościomierz wyskalowany w km ale małym drukiem jest także w milach. Sprzedawca przez tel powiedział mi że w dokumentach są jakieś dane z Ameryki. Zastanawiam się jaka to wersja USA czy EU ? Wiem że wersje europejskie miały ponoć wzmocnione kilka elementów ze względu na inny charakter jazdy tutejszych kierowców. Czy nie ma obawy o wersję z USA ? Np części, trwałość zawieszenia, skrzynia biegów itp ? Mam wrażenie że auta 1998-1999 są sporo tańsze od tych juz z 2000 r. Brać te wersje czy raczej szukać europejczyka ? I jeszcze jedno, potwierdzeniem wersji amerykańskiej jest motor o sile 224 km no i z tego co się zorientowałem także lampy przednie bez tych charakterystycznych wyostrzeń.
maniek35
Nowicjusz

Miejscowość: Podlasie

20 Sie 2010, 11:48

Z USA Bedzie cieżko z częsciami ale na allegro napewno są .
Bym radził szukać europejczyka. Chcesz Kombi czy sedan? i w jakiej cenie?
>BMWMT< BMWysokie Mazowieckie Team
Vasvar
Nowicjusz

Miejscowość: Wysokie Mazowieckie

14 Sty 2013, 18:56

z częściami z usa było ciężko teraz już nie jest tak ciężko
lakatosz
Nowicjusz

Auto: mazda xedos 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Czy to koniec Diesel’a? Emisja spalin ma ciąg dalszy
    W ostatnich latach przemysł motoryzacyjny znalazł się w centrum jednej z największych afer związanych z emisją spalin. Skandal, który stał się powszechnie znany jako "dieselgate", odsłonił kompleksowy proceder fałszowania ...