LEXUS RX450 H - problem z zestawem głośno mówiącym

30 Gru 2019, 12:45

Witam zakupiłem Lexusa RX450 h Prestige 2018 r i mam problem z zestawem głośno mówiącym, podczas jazdy nie mogę prowadzić rozmowy ponieważ osoba z którą rozmawiam ma tak skrzeczący głos i sepleniący że nie można jej zrozumieć. Czy ktoś ma taki sam problem? Proszę o informację. Toyota polska twierdzi że to jest normalne, dla wyjaśnienia miałem wcześnie takie same samochody z rocznika 2011 i 2014 i taki problem nie występował.
Pozdrawiam Jacek
jacekr
Obserwowany

• 30 Gru 2019, 16:55

jacekr napisał(a):podczas jazdy nie mogę prowadzić rozmowy ponieważ osoba z którą rozmawiam ma tak skrzeczący głos i sepleniący że nie można jej zrozumieć
    Tylko podczas jazdy tak jest czy na postoju również? Najlepiej spróbować sparować inny telefon i zobaczyć czy problem również występuje jak tak wyeliminujesz problemy z połączeniem między telefonem i samochodem.

Spróbuj w telefonie zmniejszyć głośność żeby nie była na maksa i zobacz czy coś to zmieni.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

31 Gru 2019, 06:55

nie pisałem o tym ale wszystko zostało już sprawdzone, podłączyłem telefony które chodzą na Windowsie i androidzie. TAK WIĘC już to sprawdzałem, z głośnością w telefonie też kombinowałem.
    jacekr
    Obserwowany

09 Sty 2020, 14:02

W takim razie problemem pewnie będzie sam odbiornik BT w samochodzie. Być może potrzebna jest jakaś aktualizacja jego oprogramowania lub jest sam w sobie uszkodzony.

Rozumiem że odległość telefonu od środkowej konsoli też nie robi różnicy w jakości dźwięku?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!