Liana a LPG

12 Lip 2015, 12:39

Witam, jestem posiadaczem samochodu Suzuki Liana kombi/suv z 2005 roku benzyna silnik 1.6 (78kW). Od pewnego czasu rozważam ewentualność zagazowania auta. Stąd moje pytanie czy warto gazować to auto, :?: bo słyszałem różne opinie. :cry: Ewentualnie jaką instalację byście polecali do tego modelu samochodu. Nadmienię jeszcze że autkiem robię około 13/15 tysięcy kilometrów rocznie. Z góry dzięki za pomoc. :ok:
Axilo
Obserwowany

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Suzuki LIANA

21 Lip 2015, 00:22

Bardzo prosty silnik Suzuki łatwy do montażu gazu , instalacja jedna z najprostszych Lovato Smart , jak zawsze polecam sprawdzić autko przed montażem pod względem technicznym czy wszystko jest sprawne , kompresja itd... jeśli chodzi o warsztat to najlepiej wybierać renomowane zakłady danej marki jest ich dość sporo .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

23 Lip 2015, 20:05

Nic dodać nic ująć, człowiek jak zawsze pomocny :)
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

26 Lip 2015, 08:24

Wuj ma liane, założył gaz jakieś 30-40 tys km temu. Z silnikiem nic złego nie dzieje się. Instalacje lovato smart mam u siebie w astrze. Spisuje się b. dobrze, poza ostatnimi problemami z czujnikiem ciśnienia gazu. Ale wymiana z elteka na bosch załatwiła sprawę. Poza tym tylko filtry przez 40 tys km. Nawet nie jest wyregulowana dobrze (wg. mapy). Po ostatnich aktualizacjach firmware doszła funkcja rozgrzewania wtrysków. Przydatna funkcja na zimę. Ma też możliwość odpalania na lpg czy czasowego wypełniania listwy dla płynniejszego przełączania.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Maxity Euro V - mała ciężarówka
    Renault Maxity – mała ciężarówka (samochód dostawczy) zabudowana na bazie ramy z wagonową kabiną, wprowadzona na rynek w 2007 r., poddana została wielu modyfikacjom wraz z wejściem w życie nowych norm ...
    Czy Honda Accord to dobra inwestycja?
    Decyzja o zakupie nowego auta dla wielu osób jest prawdziwą męczarnią. Bardzo duża oferta, bardzo dużo danych liczbowych, mnóstwo informacji. Jednak przyjrzyjmy się na przykładzie jednego z modeli Hondy jakie ...