Licencja kierowcy rajdowego

13 Sty 2008, 08:13

Witam!
Jakie są obecnie wymagania na licencję kierowcy oraz pilota rajdowego?
W necie trochę informacji na ten temat znalazłem, jednak wszystkie to stan na rok 2002!
siara

25 Sty 2008, 23:02

siara napisał(a):Witam!
Jakie są obecnie wymagania na licencję kierowcy oraz pilota rajdowego?
W necie trochę informacji na ten temat znalazłem, jednak wszystkie to stan na rok 2002!

z tego co ja wiem to na rok 2008 regulamin pozwala osobom w wieku 17 pilotowac juz np w KJS... jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi, a kierowcy to 18 lat, prawko kat. B... i samochod ;]
Fiat Siena 1999 r., 1.2 75 KM PB/LPG
andrzejau
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Mazowiecka

19 Sie 2008, 22:21

A czy ktoś wie może gdzie można zrobić taką licencję??
taaak! to jest to co lubie najbardziej :D
muniek_ar
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Paź 2008, 13:46

a koledzy jakie autko polecalibyście na poczatek na start w kjs????
telkom89
Nowicjusz

09 Paź 2008, 14:50

swego czasu licencje było mozna zrobic w wojewodzkich oddzialach pzmotu
Danton
Nowicjusz

20 Paź 2008, 11:10

Wszystko zależy od tego jaką chcesz uzyskać licencję, czy wyścigową czy rajdową. Skoro pytasz o KJS to raczej rajdową. Więc chcesz uzyskać licencję R2 -> starując w rajdach typu R3DL -> później startujesz w KJS aby uzyskać licencję R1, która z kolei uprawnia do startów w PPZM -> a w tym cyklu startujesz, aby uzyskać licencję krajową R, która uprawnia już do udziału w RSMP.

Żeby uzyskać jakąkolwiek licencję musisz zapisać się do automobilkubu i tam wywiesz się gdzie i kiedy są najbliższe eliminacje które chcesz zdobyć. Listę automobilklubów znajdziesz na stronie www.pzm.pl w dziale Kluby Zrzeszone w PZM, natomiast dokładne regulaminy licencji przeczytasz w sekcji Sporty Samochodowe -> rajdy -> regulaminy ->Licencje sportu samochodowego - wnioski, tryby uzyskiwania
rally_jf
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...
    Hybrydowa Toyota Yaris na polskim rynku
    Hybrydowa wersja miejskiej Toyoty Yaris w szybkim tempie zdobyła sobie uznanie polskich kierowców. Od debiutu w czerwcu br., polscy klienci zamówili już 292 sztuki Yarisa Hybrid. Plan sprzedaży Toyota Motor ...