Licencja kierowcy rajdowego

13 Sty 2008, 08:13

Witam!
Jakie są obecnie wymagania na licencję kierowcy oraz pilota rajdowego?
W necie trochę informacji na ten temat znalazłem, jednak wszystkie to stan na rok 2002!
siara

25 Sty 2008, 23:02

siara napisał(a):Witam!
Jakie są obecnie wymagania na licencję kierowcy oraz pilota rajdowego?
W necie trochę informacji na ten temat znalazłem, jednak wszystkie to stan na rok 2002!

z tego co ja wiem to na rok 2008 regulamin pozwala osobom w wieku 17 pilotowac juz np w KJS... jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi, a kierowcy to 18 lat, prawko kat. B... i samochod ;]
Fiat Siena 1999 r., 1.2 75 KM PB/LPG
andrzejau
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Mazowiecka

19 Sie 2008, 22:21

A czy ktoś wie może gdzie można zrobić taką licencję??
taaak! to jest to co lubie najbardziej :D
muniek_ar
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Paź 2008, 13:46

a koledzy jakie autko polecalibyście na poczatek na start w kjs????
telkom89
Nowicjusz

09 Paź 2008, 14:50

swego czasu licencje było mozna zrobic w wojewodzkich oddzialach pzmotu
Danton
Nowicjusz

20 Paź 2008, 11:10

Wszystko zależy od tego jaką chcesz uzyskać licencję, czy wyścigową czy rajdową. Skoro pytasz o KJS to raczej rajdową. Więc chcesz uzyskać licencję R2 -> starując w rajdach typu R3DL -> później startujesz w KJS aby uzyskać licencję R1, która z kolei uprawnia do startów w PPZM -> a w tym cyklu startujesz, aby uzyskać licencję krajową R, która uprawnia już do udziału w RSMP.

Żeby uzyskać jakąkolwiek licencję musisz zapisać się do automobilkubu i tam wywiesz się gdzie i kiedy są najbliższe eliminacje które chcesz zdobyć. Listę automobilklubów znajdziesz na stronie www.pzm.pl w dziale Kluby Zrzeszone w PZM, natomiast dokładne regulaminy licencji przeczytasz w sekcji Sporty Samochodowe -> rajdy -> regulaminy ->Licencje sportu samochodowego - wnioski, tryby uzyskiwania
rally_jf
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430 - prekursor serii F
    Był 2003 rok, w kalifornijskim Huntington Beach ekipa mechaników Rod Millen Special Vehicles przygotowywała pokazowy egzemplarz Lexusa IS do targów SEMA. Ostatecznie z warsztatu wyjechał sportowy sedan z V-ósemką ...