Licznik kilometrów przeskoczył o około 800tyś. km

09 Cze 2012, 23:22

Witam.

Ostatnio stała sie dziwna rzecz, mianowicie w czasie jazdy licznik "główny" kilometrów w czasie przekręcania, tak się przekręcił że w miejsce 96 tyś km. nakręcił mi 900 tyś:)

Po mojemu wyglądało to tak jakby każda z części licznika nakręcała kolejną, ocierając się o siebie, obecnie licznik w ogóle nie kreci oprócz ostatniego kółeczka, który zlicza co 100 metrów.

Mam w związku z tym pytanie, jak dostać się do tego licznika w celu weryfikacji w czym problem, i czy jest możliwość kupna nowego?

Jak by ktoś mógł to proszę o łopatologiczne wyjaśnienie rozkręcenie tego ustrojstwa.

Z góry dziękuję.
krzysiekn
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 02 1983
Auto: Matiz

20 Sty 2013, 14:51

stary jestem laikiem mam autko od 2 lat na moje i na zdrowe rozumowanie to ktoś ci wycioł numer przed sprzedarzą zapewny był rozbierany licznik w celu zbicia kilometrów porównanie mozna zrobic stary licznik ze szrotu i twój zapewne były zle ustawiane zebatki licznika to tak jak szyfr do rowera czy do sejfu niezła baja. Pozdrawiam a cyfry są w idealnym poziomie ?
john1987
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 2010
Auto: daewoo lanos 15 1.6 100km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...