Licznik KM - 3 liczniki w jednym

30 Paź 2011, 12:40

Dzień dobry ,od niedawna mam moje pierwsze nowe auto ,z salonu kia picanto ,mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi w instrukcji , pytanie jest a propo licznika KM ,są 3 liczniki , 1 zbiorczy ile ogólnie przejechało auto i licznik A i B , jak działają liczniki A i B , ostatnio na liczniku a miałem 5 km a licznik B zresetowałem całkiem , ale wbijało mi KM na licznik A i na licznik B , nie mam pojęcia jak działają te liczniki ,proszę o wytłumaczenie
lukoo
Nowicjusz

Auto: kia
0
  • 30 Paź 2011, 13:53

A po co Ci licznik koni mechanicznych?
    Odpisuję tylko tym, dla których polski język jeszcze coś znaczy.
    Sotkin
    Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
    Auto: Fiat Panda 1.1
    0

01 Lis 2011, 11:04

Pewnie masz zwykly ODO, mierzacy przebieg calkowity, do niego dodatkowo 1 ktory kasujesz wg uznania, czy np co tankowanie i dodatkowy ktory sie sam kasuje raz dziennie, czy tam co dluzszy postoj, w roznych autkach roznie to jest rozwiazane.
    Czimi
    Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: W210 220 CDI
    0

01 Lis 2011, 11:44

licznik-km-vt50392.htm
    Temat został przeniesiony do działu " samochody osobowe" i tam też jest odpowiedz. Ten temat zamykam.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    0
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...