Licznik km

31 Paź 2011, 10:22

Dzień dobry ,od niedawna mam moje pierwsze nowe auto ,z salonu kia picanto ,mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi w instrukcji , pytanie jest a propo licznika km ,są 3 liczniki , 1 zbiorczy ile ogólnie przejechało auto i licznik A i B , jak działają liczniki A i B , ostatnio na liczniku a miałem 5 km a licznik B zresetowałem całkiem , ale wbijało mi km na licznik A i na licznik B , nie mam pojęcia jak działają te liczniki ,proszę o wytłumaczenie
Ostatnio edytowany przez silvo44, 02 Lis 2011, 16:59, edytowano w sumie 1 raz
Powód: poprawiłem temat
lukoo
Nowicjusz

Auto: kia

31 Paź 2011, 22:46

Opcja A i B liczy kilometry tak samo, ale możesz ją wykorzystać np. na A sprawdzasz ile ci samochód przejeżdża na jednym baku i kasujesz po każdym tankowaniu, na B sprawdzasz sobie ile kilometrów robisz w miesiącu itd.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...