Linka Maski+ nagłośnienie

17 Lut 2025, 12:11

Siemka jak w temacie, chciałem zapytać jak dobrze dobrać linkę maski, szukałem na allegro ale nie bardzo trafiłem to co potrzebuję, jest to moja pierwsza zabawa z jakimiś wymianami więc chciałem zapytać kogoś kto to robił, przy ciągnięciu za uchwyt maski nie chciała się otworzyć i tak próbowałem trochę mocniej i nic aż nagle puściło i chyba się zerwała po prostu bo uchwyt od otwierania maski chodzi luźno i teraz chciałem znaleźć taką linkę i sobie to zrobić, i przy okazji chciałem zapytać o jakieś nagłośnienie jak dobrać, ponieważ z tego co zauważyłem to słabiutko to chodzi, jakoś nie ma czystego dzwięku, gdy przychodzi bass to one się przytłumiają i w sumie można normalnie gadać w samochodzie bo tak słabo to gra, a jeden głośnik z tyłu w drzwiach w ogóle buczy jakoś sobie, więc chciałem zapytać jak dobrze dobrać głośniki i czy główne radio też trzeba wymieniać? Samochód to -Audi a4 B8 8K2 2009 rok z góry dziękuję za każdą pomoc
Dawidx
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • 17 Lut 2025, 20:51

Dawidx napisał(a):chciałem znaleźć taką linkę
    Czy wymontowałeś tą linkę z auta ?
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

17 Lut 2025, 21:16

Nie, jeszcze nie otwierałem maski trybem awaryjnym dopiero chciałem jak zakupię linkę bo jak już wymęcze otwarcie to od razu chciałem zmienić
    Dawidx
    Nowicjusz

Zdjęcia: 1

17 Lut 2025, 21:30

Praktycznie na wszystkich częściach oryginalnych w aucie jest nr OEM. Być może na lince też byś znazlazł i według niego dobrał orginał lub zamiennik .
    Z innej strony aż się prosi aby na dzień dobry ustalić co się stało, co się urwało no i dlaczego .Co konkretnie kupić i ewentualnie naprawić.
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba robić okresowe przeglądy klimatyzacji?
      Przeglądy okresowe są konieczne do prawidłowego funkcjonowania układu i wykonywać powinno się je co pół roku lub min. raz w roku. Układ klimatyzacyjny jest napełniony określoną ilością czynnika chłodzącego (gazu), ...