Łożysko - przy skręcie w lewo słychać huk

09 Mar 2018, 21:42

Witam!
Posiadam Audi A3 8l.
Od jakiegoś czasu przy jeździe powyżej 70km/h przy skręcie w lewo słychać huk (lekko słychać również przy jeździe na wprost, a przy skręcie w prawo milknie). Słysząc huczenie, nie zastanawiałem się i wymieniłem przednie prawe łożysko ( gdyż wydawało mi się że to jest objaw). Problem nie ustąpił. Po paru dniach więc wymieniłem prawe łożysko tylne. Problem nadal występuje. Moje pytanie brzmi: Czy objawem mogą być łożyska kół lewych, czy szukać gdzieś indziej?
Pozdrawiam!
wojtekqwerty
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 2007
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Audi A3 8l
Silnik: 1.6 101 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Mar 2018, 22:09

Sprawdzałeś może wcześniej wszystkie koła kręcąc nimi jak samochód był na podnośniku? Jeżeli huczy przy jeździe na wprost to powinieneś to wychwycić w taki sposób rąbiąc diagnozę kołami po kolei.

Też bym obstawiał prawą stronę jeżeli chodzi o łożyska.
wojtekqwerty napisał(a):Czy objawem mogą być łożyska kół lewych
Moim zdaniem tak chociaż zawsze hałasuje bardziej to dociążone łożysko. Sprawdź najpierw dokładnie mając koło w górze. Sprawdź też czy po dłuższej jeździe to lewe koło nie nagrzewa się bardziej od pozostałych.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

14 Mar 2018, 17:20

Samochód do góry na początek i sprawdź luzy góra dół na kołach.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...