LPG a Rover 25

08 Gru 2008, 22:42

Witam wszystkich. Jestem tu nowy i mam takie pytanie czy jest jakis problem z zalozeniem gazu do Rovera 25? Mam zamiar kupic taki samochod a mam takie pytanie poniewaz na allegro znalazlem tylko 3 takie z gazem i np na autocentrum gdzie jest raport spalania nie ma zadnej wzmianki na temat spalania gazu.
I jeszcze jedno pytanie czy duza jest roznica miedzy normalnym gazem a tak zwana sekwencja?

Pozdrawiam
luz4ever
Nowicjusz

10 Gru 2008, 10:09

Kolego - TYLKO sekwencja. Z założeniem gazu nie ma większego problemu niż w innych autach, co najwyżej kwestia regulacji i doboru części. Spalanie przy silniku 1.6: 11l miasto, 9l trasa. Oczywiście zależy od stylu jazdy, ale nie jest zbyt łatwo spalać dużo więcej, bo ten silniczek lubi wyższe obroty.
morris
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

10 Gru 2008, 23:30

Dzieki Ci bardzo za odpowiedz:P pozdrawiam
luz4ever
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

11. zlot Master Truck - Opole 2015
    Z wielką radością ogłaszamy, że na tegorocznym zlocie Master Truck, ku wielkiej uciesze zgromadzonej publiczności, wśród wystawionych modeli ciężarówek obecny będzie też fiński "Highway Hero", bowiem swój ...
    Bez mandatu za brak dokumentów
    Nowela ustawy o Ruchu Drogowym którą podpisał dzisiaj prezydent Andrzej Duda pozwala na jazdę bez dokumentów dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia OC w formie papierowej. Zmiany wchodzą w życie z dniem 1 ...