LPG lub diesel do 4500 zł

25 Maj 2015, 08:59

Witam. Od jakiegoś czasu poszukuję samochodu oszczędnego do 4500 zł. Oglądałem kilka samochodów, ale nic sensownego do tej pory nie znalazłem. Najbardziej podchodzi mi Golf 3 w kombi z 1.9 dieslem, ale ciężko takiego znaleźć w sensownym stanie. Vectry z LPG to też padaki. Nie chciałbym żadnego Punto itp. Jest w ogóle mozliwe kupienie takiego samochodu w tej cenie? Kolega kupił niedawno właśnie Golfa 3 1.9 w naprawdę fajnym stanie za 5 tys, więc chyba jakieś szanse są. Szukam w okolicach Gdańska, Olsztyna lub Mławy. Auto potrzebne głównie w trasy. Pozdrawiam.

Moje propozycje :
[link do oferty na Olx wygasł]

borkos123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 11 2010
Auto: Brak

25 Maj 2015, 19:29

1.Po przejściach.. przeorany przód,rdza na tylnych nadkolach i 2.5 za te pieniądze to napewno nic dobrego..
2.Albo mi się wydaje albo doły drzwi mają początki rudej poza tym całkiem ciekawa :ok:
3.Nie najgorsza ale jak pisałem w 1 punkcie za tą kase nie będzie nic specjalnego.
4.Doinwestowany plus najgorszy silnik (pije olej) i śmieszna cena? Coś mi tu śmierdzi..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Maj 2015, 19:36

Dzięki Barol, głównie właśnie na Twoją odpowiedź liczyłem. Mi też ten Accord najlepiej podchodzi. Kierunek poszukiwań mam chyba dobry. Gdybyście trafili na jakąś perełke to dajcie znać, bo ja nadal szukam.
borkos123
Nowicjusz

25 Maj 2015, 19:56

zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko pytanie czy automat Ci odpowiada?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Maj 2015, 20:49

Automat to dla mnie zawsze kolejne co może się zepsuć, no chyba że w tych Audi są naprawdę dobre skrzynie, to wtedy jestem w stanie się przekonać. Twój Passat i Honda na razie najlepsze, spróbuję je obejrzeć w tygodniu.
borkos123
Nowicjusz

26 Maj 2015, 05:16

Poczytałem troche o automacie i były one średnie więc anuluje propozycje.
Jeszcze takiego Rovera znalazłem [link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris GRMN
    Był marzec 2017 roku. Toyota Yaris WRC zdążyła już pokazać, na co ją stać, wygrywając Rajd Szwecji i docierając do mety jako druga w Rajdzie Monte Carlo. Wtedy na Salon Samochodowy w Genewie wjechał Yaris GRMN. Rasowy hot ...
    Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...

26 Maj 2015, 05:26

O kurde, zastrzeliłeś mnie tym Roverem. Świetnie się prezentuje. Tylko martwi mnie ta ilość napraw i posypana skrzynia wymieniona na niewiadomo co z wodzikami do wymiany. No i 3 tysiace do negocjacji? O.o Dziwnie mało.
borkos123
Nowicjusz

26 Maj 2015, 05:30

Też mnie to zastanawia ale obejrzeć nie zaszkodzi,cena niska pewnie z tego względu że wymaga jeszcze kilku napraw.
Barol
Awatar użytkownika

26 Maj 2015, 08:11

Nie oglądam tego Rovera, zbyt podejrzany jest jednak. Zdecydowałem się już w 90 % na model auta, jest to Audi 80 B4. Jadę niedługo oglądać ten egzemplarz:
[link do oferty na Allegro wygasł]
borkos123
Nowicjusz

26 Maj 2015, 12:37

Jeśli już szukasz 80-tki to na wielopunkcie - ABK, albo diesla 1.9 TDI, którego w prosty i przede wszystkim tani sposób możesz doboxować o kilkanaście koni. Mam takiego pod ręką i jeździ całkiem przyzwoicie. I co najważniejsze - bezawaryjnie. Najważniejsze żeby kupić auto ze zdrowym motorem.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Maj 2015, 12:44

Dzięki Stasiowski121,dokładnie o takim silniku benzynowym myślałem. No chyba że jakiś inny też będzie akurat w dobrym stanie to go wezmę. Podpowiesz na co mam zwrócić uwagę przy oględzinach? Na pewno się orientujesz jako posiadacz.
borkos123
Nowicjusz

26 Maj 2015, 19:42

80 z linku taka średnia,tył prawdopodobnie był przestawiony (klapa krzywo spasowana),sportowy wydech więc pewnie upalany przez młodego gniewnego i czy ja dobrze widze rdze na przednim prawym nadkolu? A przecież 80 miały porządny ocynk..
Barol
Awatar użytkownika

27 Maj 2015, 08:22

Akurat ta konkretna propozycja z linku faktycznie nie rzuca na kolana,natomiast generalnie kierunek Audi 80 jest bardzo dobry,samochód,trwały,pancerny i niezawodny,szczególnie w jednostce TDi mimo bardzo wysokich przebiegów.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Skrzynia biegów: Manualna

27 Maj 2015, 08:25

Ta z linku to faktycznie paździerz. Szukam dalej. :-/
borkos123
Nowicjusz

27 Maj 2015, 18:35

Zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - pytanie dlaczego nie ma zdjęć lewej strony?
no i według mnie najlepsza znaleziona oferta
troche doinwestowany i przebieg może być autentyczny.
Barol
Awatar użytkownika