REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tu zapewne trzeba wykonać kalibrację centralki i wtedy powinno być ok. Musisz jednak wiedzieć że nie jest ona dokładna i czasem odczyty na diodach mogą być nie do końca zgodne z ilością gazu w zbiorniku. Dlatego najlepiej zwracać uwagę na ilość przejechanych km na zbiorniku wtedy będzie wiedział kiedy zbliża się czas tankowania, a centralka będzie ci służyła poglądowosolterka napisał(a):a już po ok 10-15 km poziom gazu spada o 1 kropkę (całość to 4 kropki).
Tak jest tylko na LPG?solterka napisał(a):Zauważyłam też, że bardzo ciężko dodaje mi się gazu przy ruszaniu (wcześniej jak i przez pierwsze dni na gazie nie było tego problemu)
Nie wiemy nawet jaki masz tam dokładnie silnik, nic o tym nie napisałeś.solterka napisał(a):Drugi problem gorszy - bardzo nagrzewa się "coś" pod maską, jak podniosłam maskę, by sprawdzić to to ciepło wręcz "buchnęło" mi w twarz, dodatkowo czuć nieprzyjemny zapach
Może mieć związek. Sterownik od gazu podpinają do instalacji samochodu więc jakaś ingerencja w nią jest. Być może cos źle zaizolowali ciężko tu dokładnie stwierdzić co tam się stało nie widząc tego ale możesz zapytać się dokładnie gdzie był problem i co poprawili później zrobisz zdjęcie i wrzucisz nam pokazując będziemy mogli dokładnie ocenićsolterka napisał(a):Pytanie tylkko czy to ma związek ze świeża zamontowaną instalacją?
Mogło być też tak że coś złe złożyli i woda z deszczu nie odpływała kanałami także zobacz co oni powiedzą dokładnie i niech pokażą co naprawili.solterka napisał(a):ostatecznie wyszło na to, że zbierała się woda (z opadów deszczu itp) i powodowala zwarcie przy silniku