Dobra Twój post specjalnie reklamujący serwis w Warszawie jest zbędny bo jakbyś tak łaskawie chciał przeczytać to gaz założyłem już w lutym:)
Co do dalszych moich doświadczeń:) :
Przejechałem na gazie już ponad 2000km i mogę śmiało powiedzieć że jest to oszczędność,
Coraz częściej słyszę,że gaz zdrożeje ale tak sobie myślę że nawet jakby zdrożał to i paliwo benzynowe i diesel też pójdzie w góre:)
A ile to razy musieli tymi podwyżkami straszyć kolegę Artura73 który dalej jeździ na gazie mimo podwyżek
Także na pewno się opłaca,świadczą o tym kolejki do montażu LPG w dobrych serwisach.
Byłem jeszcze raz w tym serwisie bo silnik gasł po przełączeniu na gaz coś mi tam przestawił i od tej pory zero problemów ale w razie czego silnik zawsze staram się trzymać na obrotach jednak jest to gaz i warto zagrzać silnik a nie zimny przełączać na gaz.
Nawet gdzieś czytałem,że gdy silnik włącza się na gaz na krótkie odcinki to silnikowi skracamy żywotność ale jakoś mi to nie przeszkadza bo i tak wiem że pojeżdżę góra 4 lata tym samochodem.
Bardzo często zmieniam zdanie więc bardzo możliwe,że sprzedam go gdy gaz się zwróci i kupię coś dużo lepszego o ile tylko będzie mnie stać.
Co do spadku mocy,
Dziwna sprawa niby prosta instalacja II generacji a spadku nie widać powiedziałbym nawet że po tych ostatnich ustawieniach co mi gazownik zmienił silnik jest mocniejszy na gazie jak był na benzynie.
Przykład:
Kiedy zjeżdżam 5-tym biegiem z górki bez dodawania gazu zamiast prędkość maleć to wzrasta naprawdę silnik jest mocniejszy sam nie wiem dlaczego.
Teraz kończę butle z tymi ustawieniami i dam znać czy spalanie nie wzrosło
![Uśmiechnięty :)]()