LR Discovery 300TDi - gaśnie podczas jazdy.

31 Maj 2010, 18:34

Witam!

Już od dłuższego czasu pojawia się taki problem że Landek gaśnie podczas jazdy. Myślałem że to wina układu paliwowego. Wymieniałem filtry, tankowałem lepsze paliwko i bez zmian. Pomyślałem więc że to wina immobilaizera. Auto gaśnie podczas jazdy, następnie przez jakieś 3-10 min nie można go odpalić, potem nagle odpala jakby nigdy nic, od kopniaka.
Gdzie w Disco dorwać się do immobilaizera albo alarmu, może wystarczy przeciąć jakiś kabelek i go odciąć czy coś???

pozdro
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice

06 Cze 2010, 19:35

jedź do elektryka

miałem kiedyś przypadek, że disco zaczęło mulić i w końcu zdechło. nie dało się odpalić.
okazało się, że kabelek od pompy wtryskowej się wypiął. wystarczyło wcisnąć go na wsuwkę i problem znikł i mydlana bańka :razz:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

13 Maj 2013, 09:17

Witam

Jestem nowy , ale mam identyczny problem . Czy oprócz kalbekla od pompy ktoś miał i skutecznie rozwiązał ten problem ? Prosze o pomoc bo Cieżko jest zepchnąć Disco ze skrzyżowania pod górke ..... :no:

Pozdrawiam
landryn
Obserwowany

Auto: Discovery
Silnik: 300 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
    Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...