LR FREELANDER 1.8 16V 2004

02 Kwi 2010, 12:34

Witam mam problem nie włączają mi się wentylatory w LR FREElANDER 1,8 16V 2004.
Po odpaleniu silnika temperatura no zegarach dochodzi do połowy i staje.Po chwili woda zaczyna się gotowac zegar ani drgnie,a wentylatory stoją.Dopiero jak odołączę czujnik tem. wody wskazówka idzie na max zapala się czerwona lampka i wentylatory zaczynają chłodzić. Wymieniłem czujnik tem. wody i nic. Na kompie zero błędów. Proszę o pomoc.DZIĘKI
jaro LR
Nowicjusz

Miejscowość: IRL
  • 03 Kwi 2010, 22:06

Witam. Wymień termostat i odpowietrz go,woda gotuję się bo termostat nie otwiera, sprawdź jakie są węże które idą od chłodnicy, czy są ciepłe czy zimne.
    Puzon
    Nowicjusz

04 Kwi 2010, 11:17

termostat działa węże gorące
    jaro LR
    Nowicjusz

05 Kwi 2010, 21:13

Sprawdz obwód czujnika temperatury, czy nie jest gdzieś uszkodzony. Ewentualnie sam czujnik.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Kwi 2010, 22:36

czujnik jest nowy.Zastanawia mnie tylko to że wskaźnik tem. podnosi się tylko do połowy a woda i tak zaczyna się gotowc. Może to wskaznik jest uszkodzony i to on powinien dac sygnał do włączrnia wentylatorów.
    jaro LR
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...