LR Freelander 2.0 D POMOCY!!!

20 Kwi 2011, 18:41

Witam.Mam poważny problem- a mianowicie przy zdejmowaniu nogi z gazu na 2-3 biegu przy zejsciu do 1,5 tys obrotow slychac strasznie zgrzytanie z tylu z prawej strony.Jak jade szybciej i obroty sa wieksze to cisza.Wymienilem wał(używany ale sprawny), Poduszki pod tylnim mostem.Sam niewiem co to moze byc.prosze o pomoc.
pabloswd
Nowicjusz

Miejscowość: wodzisław

20 Kwi 2011, 20:38

witaj,
sprawdz mocowanie sanek /ramy szczątkowej / do podłużnicy - przód prawa strona
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

21 Kwi 2011, 12:19

Dzieki kolego sympatyk za podpowiedz mam nadzieje ze to bedzie to:)Najwieksze nasilenie tego zgrzytu jest na 2-gim biegu wlasnie przy 1,5 tys obrotów.A co sie dzieje gdy dyfer "wysiada"??Jakie sa objawy??
pabloswd
pabloswd
Nowicjusz

Miejscowość: wodzisław

21 Kwi 2011, 13:46

pabloswd napisał(a):mam nadzieje ze to bedzie to

witaj , nie cieszyłbym sie bo naprawa tego słabego punktu wiąze się z pruciem podłużnicy i spawaniem :mrgreen:
pabloswd napisał(a):A co sie dzieje gdy dyfer "wysiada"

oj usłyszysz , póki co sprawdz czy nie ma nadmiernego luzu , ile i jaki olej
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 British Green Limited
    Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...