LR Freelander - Alarm zablokowany

14 Kwi 2009, 19:29

witam mam land rovera benzyna nie moge odblokowac alarmu sprawdzałem pilot jest dobry i wymieniłem baterie i dalej nic.Nie moge odpalic silnika.co mam robic??
Ostatnio edytowany przez miras40, 19 Maj 2009, 21:44, edytowano w sumie 1 raz
miras40
Nowicjusz

14 Kwi 2009, 20:12

Może masz akumulator słaby?Wiem że jak jest słaby to niektóre alarmy nie pozwalają na uruchomienie silnika.

Ja jednak nie grzebałbym przy alarmie i zadzwonił po kogoś kto się zajmuje alarmami.No zabuli sie 200-300zł ale się wie, że jest dobrze zrobione, będzie działało i znowu nie "siądzie pod Tesko".
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

16 Kwi 2009, 19:21

Witam - martwie się bo mam identyczną sytuację - zablokował drzwi -dobrze ze okno zostawił opuszczone, nie pozwala odpalić ,nie raguje na pilota /zablokowany/. Wymieniłem baterie w pilocie i akumulator podłączyłem do ładowania - niebardzo wierzę w ten rozładowany aku. ale człowiek brzytwy się chwyta. Gdybyś coś interesującego namierzył -daj znać ja też będę nadawał.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

16 Kwi 2009, 19:39

Jak wymieniasz baterie w pilocie i jeśli nie zrobiłeś tego wg instrukcji mogłeś zablokować alarm.
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Kwi 2009, 13:33

Witam - ja swojego już naprawiłem był uszkodzony PILOT - PUŚCIŁ LUT i byłem w 5 warsztatach gdzie sprawdzali pilota "FACHOWCY" któży twierdzili - dobry, a był nie dobry -wadliwy, - nie wysyłał sygnału, ponieważ w środku pilota nie bylło styku puścił lut. Proponuję Ci sprawdzić pilota milimetr za milimetrem pod przyrządem /czy jest przejćcie/ i czy daje /wysyła / sygnał. Przez eksploatację poprostu puściŁ LUT. Przylutowanie jednego kabelka , przyjaz, odjazd, sprawdzenie czy działa - 150zł. Tak skończyła się 2dniowa przygoda z auto- alarmem.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

15 Maj 2009, 21:22

witam mam land rovera benzyna juz raz pisałem do was,ze zablokował mi sie alarm sprawdzali mi pilota niby jest dobry,akumulator dobry wszystko co jest zwiazane z pilotem jest w porządku oddałem go do elektromechanika stoi juz miesiac czasu i sobie nie moze z nim poradzic.Prosze o udzielenie mi jakis porad.Dzięki
miras40
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top Safety Pick dla modeli Mitsubishi ASX i Lancer
    Eksperci z instytutu Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) zaliczyli dwa modele z rocznika 2013 dostępne w salonach Mitsubishi Motors North America (MMNA) do grona najbezpieczniejszych pojazdów oferowanych ...

15 Maj 2009, 22:05

... zobaczcie czy tak samo się dzieje przy drugin pilocie
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

17 Maj 2009, 09:45

nie mam drugiego pilota
miras40
Nowicjusz

06 Sie 2009, 00:21

Mi udało się zrobić "mykiem" jak auto było uzbrojone ściągałem klemę i zakładałem w tym czasie wciskając przycisk otwierania w pilocie i po 3 minutach alarm przestał wyć . Jeden pilot zatrybił , drugi nie, nie wiem czy jest sprawny. jeżeli ma pamięć w pilocie sprubuję sklonować na wzór pierwszego. Pilota jeszcze nie rozbierałem.
martom46
Nowicjusz

Miejscowość: Tczew

06 Sie 2009, 18:47

witam kolego @ macpaw5 napisales ze baterie wymienić w pilocie powinno sie wedlug instrukcji zeby niezablokowac alarmu mozesz powiedziec jaka kolejnosc dzialan jest przy wymianie baterii zebym niezablokowal alarmu tak na przyszłość zebym wiedzial i inni Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

06 Sie 2009, 19:38

zgodnie z instrukcją wymiana baterii:
1. Ostrożnie otworzyć obudowę pilota (zaczynając od strony kółka na klucze) małą
monetą lub wkrętakiem. NIE można dopuścić do uszkodzenia uszczelki między dwiema
częściami obudowy ani do zabrudzenia lub zawilgocenia wnętrza pilota.
2. Wysunąć baterię z jej uchwytu, nie dotykając obwodów elektrycznych ani powierzchni
styku uchwytu z baterią.
3. Kolejno nacisnąć i przytrzymać przez conajmniej pięć sekund oba przyciski pilota
(w celu jej całkowitego rozładowania).
4. Włożyć nową baterię, upewniając się, że bieguny dopasowane są właściwie
(strona ’+’ do góry). Ślady palców mają niekorzystny wpływ na długość działania
baterii. Należy unikać dotykania płaskich powierzchni baterii i wytrzeć je przed
zamontowaniem baterii.
5. Delikatnie docisnąć dwie części obudowy pilota, upewniając się, że są one prawidłowo
złączone, aby zapobiec zabrudzeniu lub zawilgoceniu pilota.
6. Zsynchronizować pilot Pilot jest gotowy do użycia.
Synchronizacja pilota
Jeżeli pilot nie zamyka i nie otwiera samochodu, oznacza to że utracono
synchronizację pomiędzy pilotem a sterownikiem alarmu.
W celu ponownej synchronizacji pilota należy naciskać szybko jakikolwiek przycisk,
przynajmniej pięć razy (w małej odległości od samochodu).
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

02 Wrz 2009, 19:16

a jakie sa obiawy rozladowanej bateri? bo mam podobny problem moj pilot nie otwiera samochodu i nic niemoge zrobic..bo nawet kluczykiem nie otworze..
gaza
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

02 Wrz 2009, 21:56

stopniowo zmniejsza Ci się zasięg działania pilota aż całkiem przestaje działać. żeby tego uniknąć warto wymienić baterię wsześniej
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

03 Wrz 2009, 11:43

a co w momencie jak sie calkiem rozladowala ? jesli wymienie ja to bedzie okej ?
gaza
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

03 Wrz 2009, 17:31

ja wsadziłem nową i było OK
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany