LR Freelander - problemy z podsufitką

12 Maj 2009, 14:22

Poradzcie czym najlepiej przyklejić podsufitke.Mam Freelandera 5d i odkleja mi sie materiał z "płyty" nie wiem z czego to zrobione,tak czy siak odkleja mi sie sam materiał,nie wiem czym to przyklejić,nie chce żeby klej przbijał przez materiał albo żeby go popalił.Ja myśle że może budaprenem,czy moze ktos z Was praktykował coś takiego ?? Czy lepiej kupić "nową" Z góry dziekuje !!
Ostatnio edytowany przez boss-24, 19 Maj 2009, 21:43, edytowano w sumie 1 raz
boss-24
Nowicjusz

Miejscowość: Choszczno

12 Maj 2009, 15:32

Będzie widać że kleiłeś jak to tylko sam materiał, jak z gąbką odchodzi to można zaryzykować, jak klej jest gęsty to nie przebije.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

12 Maj 2009, 19:47

no własnie odchodzi sam materiał,gabka zostaje na swoim miejscu.Hmm nie mam pojecia jak sie do tego zabrać,budapren jest troche płynny,chyba żeby odczekać troche po wysmarowaniu "gąbki" aż podeschnie lekko i wtedy klejić.Myślałem też nad klejiem do tapet :lol: ale nad gęstrza forma jego,tylko obawiam sie że będzie przebijać.A czy może ktoś słyszał na temat KLEJU DO PODSUFITKI ?? Coś tam słyszałem że jest taki w spreju.
boss-24
Nowicjusz

12 Maj 2009, 20:13

boss-24 napisał(a): Coś tam słyszałem że jest taki w spreju.

dobrze słyszałeś ,poszukaj na allegro tam go widziałem ,klej tapicerski do materiału w spreju
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

13 Maj 2009, 12:04

Znalazłem na allegro z firmy Boll.Zamówie,spróbuje tym podklejić i dam wam znać co i jak wyszło.

[ Dodano: Sro Sty 27, 2010 11:44 ]
Witam.troche ze spóznieniem ale nie miałem jak odpisać jak poszło mi klejenie podsufitki bo miałem przymusowe wczasy hehe ... Więc kupiłem ten klej w sprey do podsufitek i lipa,klej bardzo mało wydajny potrzeba by było na cała podsufitke z 2-3 szt kleju.Klej bardzo słabo wiąże,kleiłem to latem.Skończyło sie na kupnie "nowej" z inego Fredka.
boss-24
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota ProAce - nowy samochód dostawczy
    Toyota ProAce będzie odpowiedzią koncernu na rosnące zapotrzebowanie rynku europejskiego na lekkie pojazdy użytkowe średnich rozmiarów. Nowy model będzie dostępny z możliwością wyboru dwóch długości i dwóch ...
    Chevrolet Corvette C7 - 4 potężne końcówki wydechu
    Amerykanie słyną z zamiłowania do sportowych samochodów z potężnymi silnikami. Ale czasami ich mania wielkości dotyka również pozostałych części samochodu. Dowodem tego może być Chevrolet Corvette 7. generacji. ...