Lt 35 - brak wskazania temperatury na wskaźniku

18 Kwi 2010, 13:27

mam lt 35 silnik 2500tdi w moim aucie nie wskazuje temp na wskażniku w kabinie przyczym przewód w którym jest czójnik jest tylko ciepły a samochodem przejechałem długą trase . termostat wymieniłem brak odpowietrzenia układu , przedmuchałem cały układ w kabinie ogrzewanie pracuje normalnie - grzeje po przejechaniu ok 3 km .
Zablokowałem wentylator grzalem silnik aż osiągnie nominalną temp pracy gdy ją osiągnoł obserwowałem co dalej sie dzieje i jeszcze troche grzałem silnik dalej nominalna temp . Co ciekawe gdy odblokowałem wentylator nie przyspieszał nie chłodzil chłodnicy tak bylo na postoju . gdy ruszyłem załączył sie wentylator i schłodził silnik do temp minimalnej dużo poniżej 60 stopni i znów brak wskazania w kabinie .
Ostatnio edytowany przez delir203, 18 Kwi 2010, 18:05, edytowano w sumie 1 raz
delir203
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie
  • 29 Lis 2010, 23:31

wymień czujnik temp.
    lub druga przypadłość to domasowanie tego czujnika.
    yacoo
    Nowicjusz

Miejscowość: pępowo
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
      W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...
      Ekstremalny wyścigowy samochód elektryczny
      Marka Volkswagen zaprezentowała supersportowy model I.D. R Pikes Peak zasilany wyłącznie energią elektryczną. Łączna moc jego dwóch silników elektrycznych wynosi 500 kW (680 KM), moment obrotowy 650 Nm, auto ...