Lublin - Zakopane [którędy?]

11 Sie 2011, 21:51

Witam.

Czy ktoś z Was ma pomysł którędy najlepiej pojechać?
W zeszłym roku zaszalałem i pojechałem aż Radom - Kielce - Kraków - Zakopane.
Daleko ale w sumie bez problemów nie licząc remontu ronda w Krakowie (skończyli go już?)

Wracałem Zakopane - Nowy Sącz - Rzeszów - Lublin i było ok. Ale teraz widzę na targeo i zumi sporo utrudnień popowodziowych. Jak to wygląda naprawdę?

Jazda przez Sandomierz na każdej mapie wygląda na najwygodniejszy pomysł ale mi się ta trasa jakoś nie widzi, nie lubię jej ;)

Czy ktoś może podpowie jak jechać?
O omijaniu Zakopianki wiem ;)
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

23 Sie 2011, 14:51

Nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale z Zakopnianką bywa różnie. Byłem niecały miesiąc temu w tamtych terenach, skoro jeździłem właśnie Zakopianką i nie było tragicznie. Natomiast co do Twoich obaw dot. utrudnień popowodziowych na odcinku Zakopane - Nowy Targ - Nowy Sącz to nie ma tam najmniejszego problemu. Drogi są w przyzwoitym stanie i nie ma nigdzie problemów z przejazdem. Bodaj przed Starym Sączem remontują most i to jest jedyne utrudnienie.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

23 Sie 2011, 16:28

z 2009 to chyba raczej już dojechał :mrgreen:
aczkolwiek gratulujemy wykopalisk :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

23 Sie 2011, 18:57

Nie ma czego gratulować :mrgreen: Post jest z 11,08,2011 a 2009 to data rejestracji urzytkownika :wink:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

25 Sie 2011, 08:17

coś sie mi musiało poprzestawiać :mrgreen: albo mocno śpiący musiałem być :mrgreen:
wracając do tematu
zakopianki nie ma się co bać, no chyba że wybieramy się w weekend, albo dłuższe wolne
przez radom strasznie daleko, przez NS lepiej, droga nie szeroka ale jedzie się spokojnie :wink:
prawda jest taka że jak zamierzasz jechać na weekend czy coś takiego to żadna droga do Zakopanego nie jest dobra, na wszystkich sa mniejsze lub większe utrudnienia :wink:
jak jechać to w tygodniu albo w nocy
pocieszny
Forumowicz VIP

01 Wrz 2011, 13:12

w nocy można przejechać bez strachu :)
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 nowej generacji już w 2019 roku
    Toyota potwierdziła, że pracuje nad drugą generacją swojego sportowego coupe. Jego premiery możemy się spodziewać na przełomie 2018 i 2019 roku. Tylnonapędowe coupe Toyoty o mocy 200 KM powstało z myślą o fanach szybkiej ...

01 Wrz 2011, 13:57

łjtam łojtam, jeżdże na co dzień, tragedii nie ma ;) wręcz powiem że jest lepiej niż gdzie indziej, problem jest ja 2 miliony ludzi nagle tego samego dnia wymyślą sobie wyjazd na weekend :evil:
pocieszny
Forumowicz VIP