Lucas - klocki i tarcze

24 Paź 2008, 20:25

prosze o opinie o klockach i tarczach tej firmy

warto je kupowac ??
dobre sa ??

podobno ze dobre ale chce sie dopytac wiec prosze o info 8)
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

24 Paź 2008, 20:57

I klocki i tarcze tej firmy są dobre jak sam układ hamulcowy.Ale niestety są drogie.Lepiej kupić zamienniki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Paź 2008, 07:36

generalnie nie chce jakis slabych tanich zamiennikow a zas czesci do uno nie sa takie drogie 8) i sie zastanawiam czy kupowac zestaw lucasa w aso czy jakies inne innej firmy warto - chodzi mi o jakosc
Manfred
Aktywny

25 Paź 2008, 10:50

jest jeszcze firma mintex
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Paź 2008, 16:55

Ja jak wymieniam klientom klocki w systemie Lucas,to zakładam klocki Topex.Mam je sprawdzone,bo nie piszczą i szybko się nie zużywają.Zakładałem je też do Poloneza i obecnie niedawno wymieniałem w Nubirze.Tak więc mogę śmiało te kolcki polecić.No i są tańsze niż Lucasy i oczywiście jak trzeba z kabelkami.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

25 Paź 2008, 17:03

no ja generalnie nastawilem sie na zestaw brembo ferodo

ale akurat w aso nie maja i polecaja lucas - klocki tarcze

mysle ze nie bedzie to zle

chyba ze sie myle
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...
    Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...

25 Paź 2008, 17:45

Jak samochody były nowe i miały te oryginalne klocki Lucasa,to nie hamowały źle.A nawet napiszę,że nie ma różnicy.Najważniejsze,że zamienniki nie piszczą i nie zużywają się za szybko i są tańsze.
Co do tego,czy są złe - napewno nie.Ale po co przepłacać?A z oryginałami jest tak,że nie płaci się za jakośc,ale za znaczek.I może być tak,że np. klocki firmowe,mimo,że są właśnie firmowe i mają znaczek firmy,są gorsze od zamienników,które są tańsze.A jest tak,ponieważ płaci się właśnie za znaczek firmowy.
I jeżeli już chcesz kupować oryginały,to zapytaj o cenę równiez w zwykłym sklepie motoryzacyjnym - często bywa tak,że w ASO czy sklepie firmowym,oryginały są droższe niż w zwykłym sklepie.Ale nie jest to regułą.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

25 Paź 2008, 17:56

prawde mowiac to nei wiem czy orginalnie byly firmy lucas wiem ze u mnie w aso polecaja lucasy

a co do cen i przeplacania to roznie z tym jest

kupilem kiedys wycieraczke przednia do uno firmy valeo wiec klasa sama w sobie .. w norauto 40 zeta mnie kosztowala ... w aso za mniej niz polowe tej ceny kupilem motguma ktory jest o wiele lepszy 8)

generalnie jak cos tak juz z perspektywy czasu porownywalem to nie jest drozej w aso niz gdzie indziej rozniece sa plus minus pare zeta a serwis mam sprawdzony i do tego z zalozenia serwisuje uniaka w aso i biore papierki na wszystko bo tego auta nigdy nie zdecyduje sie sprzedac, jest to moja pasja i tak juz zostanie
Manfred
Aktywny