LUDZIE POMOCY!!!

31 Sty 2008, 18:58

mam problem i musze to szybko załatwic...mam maulcha i musze go wyrejestrowac. myslałem oddac go na złom i po kłopocie ale koledzy mowili zeby spisac lewa umowe i go wyrejesrtowac...jak mam to zrobic i czy nie bede miał przez to problemoow....
zuchos20
Początkujący
Awatar użytkownika

31 Sty 2008, 19:28

Dogadujesz się z kimś, kto chciałby go kupić, piszesz umowę, gdzie za cewnę dajesz np 50zł, a naprawde sprzedajewsz go za tyle ile chcesz. Jesli chodzi o malucha to skarbówka nie powinna sie do Ciebie przyczepić. Pozdro
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

31 Sty 2008, 19:30

tak..maluch jest nie na chodzi i nadaje sie tylko na złom a za złomowanie trzeba płacic..a ja chce tak zrobic zeby spisac na kogos umowe i zeby go wyrejestrowac a potem sprzedac na złom..i jedni mowia ze nie musze go rejestrowac a inni mowia ze musze....co mam zrobic?
zuchos20
Początkujący
Awatar użytkownika

31 Sty 2008, 20:19

Na swoje pytanie już sam sobie odpowiedziałeś w swoim pierwszym poście.Poprostu sprzedajesz go i idziesz z umową kupna-sprzedaży do WK i go wyrejestrowujesz.Tam o nic nie mają prawa pytać.Wiążącym jest dokument kupna-sprzedaży.Dodam,że nie masz obowiązku sprawdzać,czy dokument,którym legitymuje się nabywca i na który spisujecie umowę jest prawdziwy czy fałszywy.Ty tylko sprzedajesz,a on kupuje i spisujecie umowę.Nie zapomnij też o wymówieniu OC w ZU.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Sty 2008, 20:41

a czy ten ktos kto go kupi musi go rejestrowac? bo ja bym chcial napisac umowe tylko po to zeby go wyrejestrowac i potem sprzedac go na złom...
zuchos20
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Lut 2008, 12:54

dobra temat juz nieaktualny bo maluszek poszedł na złomowanie...
zuchos20
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Volkswagen Polo - niskie koszty utrzymania
    Nowa generacja Volkswagena Polo, która pojawiła się w polskich salonach, wyróżnia się najwyższym poziomem bezpieczeństwa (tytuł Best in Class 2017 przyznany przez Euro NCAP), bardzo obszernym wnętrzem oraz najbardziej ...

19 Lut 2008, 20:37

Jak oddasz same numery nadwozia wycięte np. palnikiem gazowym (azotowym) albo szlifierką to nie bęziesz płacił za złomowanie, a zostanie ci wrak i go schandlujesz tym, którzy złom skupują. Wtedy go wyrejestrujesz bo będziesz miał papier od złomiarza (najlepiej znajomego), że został zezłomowany.
sebo2310
Początkujący

Miejscowość: WPN