karol100a napisał(a):BMW 7 e38 - VANOS-y , alternatory chłodzone cieczą w V8
Kup e38 z silnikiem m60 V8. Nie ma vanosów, nie ma alternatora chłodzonego cieczą.
Vanosy nie są jakies super awaryjne ani też kosmicznie drogie.
Sam od kilku miesięcy jestem posiadaczem e38 V8. E38 ciągle mnie zaskakuje, na prawdę pozytywnie. Koszta serwisu w moim odczuciu są na prawdę na przyzwoitym poziomie. Co prawda jak ktoś pisał rozrząd może kosztować kilka tys ale jest prawie wieczny. W m60 na podwójnym łańcuchu.
Dużym plusem jest wręcz ogromna ilość używanych części do kupienia za drobne. Można samochód do woli doposażać w co tylko dusza zapragnie.
Trzeba się wystrzegać zaniedbanych egzemplarzy, których niestety dużo jest w sprzedaży. Nie kupować od ludzi, których nie było stać na utrzymanie siódemy ! To najważniejsze, patrzeć od kogo kupuje się taki samochód.
Co prawda mój budżet na samochód wynosił 20 tys. ale wymagania miałem podobne do Twoich.
Myślałem o Lexusie LS I bądź II jednak jest ich tak mało, że ciężko coś konkretnego upolować a ceny i dostępność części trochę mnie zniechęciły. Ale kto wie, może i na lexusa przyjdzie jeszcze czas bo samochód niewątpliwie ciekawy.
Mercedesa w220 ciężko kupić dobrego za ok 20 tys. choć jest na prawdę super to wydaje się zbyt dziadkowy. Takie przynajmniej były moje odczucia.
Kolejna myśl, audi oczywiście a8 celowałem w B2 4.2 V8, dźwięk silnika na prawdę powala ale eksploatacja jest droższa niż e38 a stylistyka taka nijaka choć to wiadomo kwestia gustu.
Myślałeś może o jaguarze XJ? OD razu piszę, tanio nie będzie ale jest to pojazd tak urokliwy, że warto dołożyć trochę do kosztów eksploatacji.
Bez względu na co się zdecydujesz w tej klasie samochodów na prawdę bądź pewien, że samochód jest zadbany. Czy to będzie merc, czy lexus, czy bmw jak źle trafisz to skutecznie uszczuplisz portfel.