REKLAMA
Witam
Odnoszę się z zamiarem kupna drugiego w moim życiu samochodu.
Trochę oszalałem bo prawdzie rzeczy prawo jazdy mam tylko od niecałych dwóch lat a marzy mi się już luksusowa limuzyna ale prosiłbym o zrozumienie.
Ale przechodząc do rzeczy mam już kilka kryteriów związanych z przyszłym samochodem. Po pierwsze chciałbym aby była to wolnossąca benzyna o pojemności do 3 litrów maksymalnie 3.5. Po drugie priorytet jasne skóry i navigacja. Upodobałem sobie kilka modeli
Bmw 7 e38 - po lift
Mercedes S w220 po 2002
Mercedes E w211
Zdaję sobie sprawę z kosztów utrzymania takich samochodów i nie mówie tu tylko o paliwie do nich. Każdy z nich ma swoje wady i zalety a już jestem między młotem a kowadłem. Mam 30.000 zł z czego 25.000 zł do wydania na samochód a reszta to na ewentualny rozrząd filtry i itp.
Przeglądałem już oferty z portali aukcyjnych i jest kilka ogłoszeń w/w modeli.
Mam tylko problem z tym który z nich wybrać:
Chciałbym samochód który zapewni mi komfort podróżowania a zarazem nie będzie się co chwila psuł, wiem że czasem trzeba włożyć sporo pieniędzy w samochód aby dalej jeździł ale nie chciałbym żeby to była skarbonka bez dna.
Przeglądając słabe punkty w/w samochodów wyszło:
BMW 7 e38 - VANOS-y , alternatory chłodzone cieczą w V8
w Mercedesach prócz normalnych rzeczy eksploatacyjnych awaryjne może ale nie musi być zawieszenie air matic.
Chciałbym aby ktoś kto zna te samochody wypowiedział się z którym z tych trzech samochodów jest najmniej problemów , który ma mniej słabszych punktów. Dzięki z góry