Luksusowy, diesel, używany do 70 tys

20 Cze 2013, 13:23

Witam

Z rodzicami doszliśmy do wniosku, że czas zmienić samochód. Sam jestem fanem motoryzacji więc jako tako wiem co za tą kwotę można kupić ale chciałem zapytać o Wasze opinie oraz może nowe propozycje. Moje wymagania to diesel, do 3 litrów, używany, auto prestiżowe i luksusowe, sedan/ rodzinne coupe, ale najbardziej interesuje mnie klasa suv. Auta jakie na razie wpadły mi w oko to bmw 530d, vw passat CC (z tym że wersja 5 miejscowa) ale najbardziej korci mnie by wybrać audi q7 3.0 tdi, w okolicach 70 tys można znaleźć model z 2006 roku z normalnym przebiegiem. Co powiecie o takim audi z tym silnikiem? Chciałbym poznać opinie na ten temat gdyż ten samochód najbardziej by Nam odpowiadał ale może polecacie coś innego?
felein
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2012
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Toyota Avensis II
Silnik: 2.0 VVT-i 147KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

20 Cze 2013, 13:34

Ja polecam Honde Legend. Świetne auto.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

20 Cze 2013, 13:36

Volkswagen Phaeton 5.0 TDI. Polecam z czystym sumieniem.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

20 Cze 2013, 16:59

A może to Cię zainteresuje, auto z mega wyposażeniem, pewny przebieg i bezwypadkowość Audi quattro a6 avant 3.0d 2005 rok 176tys km
reszta zostanie na dobre wakacje
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2008

20 Cze 2013, 22:08

Z tego co się orientuje Honda Legend nie wystepuje w dieselu, natomisat Phaeton odpada, gdyz jak pisałem silnik ma byc do 3 litrów:)

jeśli chodzi o propozycje audi a6 avant to powiem tyle, kombi nie wchodzi w gre, mieliśmy już kombi gdy było potrzebne, czyli gdy ja i moje rodzeństwo byliśmy młodsi i wymagało to wożenia dodatkowych sprzętów dla Nas. Teraz jak już pisałem w gre wchodzi sedan, rodzinne coupe i SUV.
felein
Nowicjusz

21 Cze 2013, 08:12

Dlaczego diesel? Przy tej pojemności spalanie jest spore. Legend na szczescie ma porzadny silnik benzynowy Hondy ze zmiennymi fazami rozrządu. Wolnossący. Zakładasz dobrą instalacje LPG i masz świetnego luksusowego sedana, który pięknie się zbiera i prowadzi.
Koszt np wymiany rozrządu 1000zł w całości. Rozrząd jest na pasku. Ja w swoim odyssey zmieniałem w tym roku. Pompa wody wytrzymuje 200tys mil w oryginale.
Automat jest genialny.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...
    Jak spać podczas wyprawy samochodowej?
    Wyjazdowe pomysły na nocleg to prawdziwa karuzela. Do dyspozycji mamy kempingi, agroturystykę, hotele i… własne samochody. Oto kilka sposobów, jak urządzić się z noclegiem i które rozwiązanie może być ...

21 Cze 2013, 08:30

noisy napisał(a):noisy
generalnie masz rację ale pamiętaj o magii znaczka TDI oraz german style, temat rzeka, TDI daje złudzenie taniości oczywiście do pierwszej naprawy a benzyna szczególnie typu V6/V8 takiego złudzenia nie daje.
Jak jeździłem Lexem GSem V8 i mówiłem o spalaniu to wszyscy śmieli się ze mnie do tego stopnia że musiałem zrobić zdjęcia paragonów z CPNu :D i licznika dziennego przebiegu.
No i jeszcze jest spora różnica wizualna pomiędzy Legend a Audi.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

21 Cze 2013, 09:00

może coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
świetne samochody
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2008

21 Cze 2013, 09:25

nie twierdze, że nie ale jak jest w temacie, interesują mnie diesele, poza tym volvo nie jest w Naszym guście
felein
Nowicjusz

21 Cze 2013, 10:30

rozbraja mnie to kretyńskie polskie myślenie, że luksusowe to już musi być niemieckie...

Q7 3,0 TDI - wujkowi współlokatora na trasie najpierw wypadła 6, 5, 4 i bum! rozerwana skrzynia biegów - audi to przereklamowany szmelc - było kupione za 230 tys zł. i ciagle dolewka litr oleju na 1000km
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

21 Cze 2013, 11:18

idąc tym tropem skoro tak myśle to jestem kretynem?

nie chodzi o to że luksusowe to tylko niemieckie, przecież jest leksus, jest infiniti, jest jaguar, ale w tej cenie nie znalazłem osobiscie nic sensownego z nieniemeickich marek
felein
Nowicjusz

21 Cze 2013, 11:35

nie kretynem tylko ulegasz polskim stereotypom ;)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mega komfort jaki nie osiąga żaden niemiec, cisza, porządne diesle, elektryka trwała (tu też kłaniają się stereotypy) i unikatowość, bo wyprodukowano troche ponad 28tys. egzemplarzy - to wg mnie jest definicja luksusu, a nie oklepany i przereklamowany znaczek na masce. W dodatku spadek wartości sprawił, że można kupić tanio młody wielki samochód.

a tutaj kórl SUVów - merc klasy S w wydaniu terenowym. Lepszej prezencji chyba nie ma w tej klasie żaden konkurent.

na to auto wystarczy spojżeć
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

21 Cze 2013, 13:33

no więc tak, c6 jest według mnie okropny z wyglądu więc odpada, po prostu taki gust :)

nad range'em sie mocno zastanawiałem ale rodzicom się nie podoba, według mnie to super samochód pod każdym względem, luksusowy i jednoczesnie poradzi sobie praktycznie wszedzie. gdyby rodzinie także się podobał to nie brałbym nic innego pod uwage

jaguar to piękny i bardzo unikatowy samochod tyle że tak teraz myślę iż sedany to tylko wyższe gdyż mieszkam na wsi i zimą jest często dużo śniegu który jest rzadko usuwany przez co miło byłoby mieć samochód wyższy z napedem 4x4. gdy nie zwracaliśmy uwagi na ten aspekt to od razu szukałem w jakiej cenie jest taki jaguar bo jeździ niedaleko w mieście jeden taki i bardzo mi się podoba, zwłaszcza tył który kojarzy mi się z z aston martinem
felein
Nowicjusz

21 Cze 2013, 13:49

Ja polecam cos takiego: [link do oferty na Allegro wygasł]
Trudno znaleźć coś wygodniejszego i bardziej prestiżowego w klasie suv. Mimo luksusu samochód ma extra właściwości terenowe a na drodze wzbudza respekt gabarytami.
Miałem ranga co prawda kilka lat starszego i z czystym sumieniem mogę polecić jednak trzeba liczyć się z tym, że serwis nie jest tani.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995