Luksusowy, diesel, używany do 70 tys

20 Cze 2013, 14:23

Witam

Z rodzicami doszliśmy do wniosku, że czas zmienić samochód. Sam jestem fanem motoryzacji więc jako tako wiem co za tą kwotę można kupić ale chciałem zapytać o Wasze opinie oraz może nowe propozycje. Moje wymagania to diesel, do 3 litrów, używany, auto prestiżowe i luksusowe, sedan/ rodzinne coupe, ale najbardziej interesuje mnie klasa suv. Auta jakie na razie wpadły mi w oko to bmw 530d, vw passat CC (z tym że wersja 5 miejscowa) ale najbardziej korci mnie by wybrać audi q7 3.0 tdi, w okolicach 70 tys można znaleźć model z 2006 roku z normalnym przebiegiem. Co powiecie o takim audi z tym silnikiem? Chciałbym poznać opinie na ten temat gdyż ten samochód najbardziej by Nam odpowiadał ale może polecacie coś innego?
felein
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2012
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Toyota Avensis II
Silnik: 2.0 VVT-i 147KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

20 Cze 2013, 14:34

Ja polecam Honde Legend. Świetne auto.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

20 Cze 2013, 14:36

Volkswagen Phaeton 5.0 TDI. Polecam z czystym sumieniem.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

20 Cze 2013, 17:59

A może to Cię zainteresuje, auto z mega wyposażeniem, pewny przebieg i bezwypadkowość Audi quattro a6 avant 3.0d 2005 rok 176tys km
reszta zostanie na dobre wakacje
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2008

20 Cze 2013, 23:08

Z tego co się orientuje Honda Legend nie wystepuje w dieselu, natomisat Phaeton odpada, gdyz jak pisałem silnik ma byc do 3 litrów:)

jeśli chodzi o propozycje audi a6 avant to powiem tyle, kombi nie wchodzi w gre, mieliśmy już kombi gdy było potrzebne, czyli gdy ja i moje rodzeństwo byliśmy młodsi i wymagało to wożenia dodatkowych sprzętów dla Nas. Teraz jak już pisałem w gre wchodzi sedan, rodzinne coupe i SUV.
felein
Nowicjusz

21 Cze 2013, 09:12

Dlaczego diesel? Przy tej pojemności spalanie jest spore. Legend na szczescie ma porzadny silnik benzynowy Hondy ze zmiennymi fazami rozrządu. Wolnossący. Zakładasz dobrą instalacje LPG i masz świetnego luksusowego sedana, który pięknie się zbiera i prowadzi.
Koszt np wymiany rozrządu 1000zł w całości. Rozrząd jest na pasku. Ja w swoim odyssey zmieniałem w tym roku. Pompa wody wytrzymuje 200tys mil w oryginale.
Automat jest genialny.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T

21 Cze 2013, 09:30

noisy napisał(a):noisy
generalnie masz rację ale pamiętaj o magii znaczka TDI oraz german style, temat rzeka, TDI daje złudzenie taniości oczywiście do pierwszej naprawy a benzyna szczególnie typu V6/V8 takiego złudzenia nie daje.
Jak jeździłem Lexem GSem V8 i mówiłem o spalaniu to wszyscy śmieli się ze mnie do tego stopnia że musiałem zrobić zdjęcia paragonów z CPNu :D i licznika dziennego przebiegu.
No i jeszcze jest spora różnica wizualna pomiędzy Legend a Audi.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

21 Cze 2013, 10:00

może coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
świetne samochody
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2008

21 Cze 2013, 10:25

nie twierdze, że nie ale jak jest w temacie, interesują mnie diesele, poza tym volvo nie jest w Naszym guście
felein
Nowicjusz

21 Cze 2013, 11:30

rozbraja mnie to kretyńskie polskie myślenie, że luksusowe to już musi być niemieckie...

Q7 3,0 TDI - wujkowi współlokatora na trasie najpierw wypadła 6, 5, 4 i bum! rozerwana skrzynia biegów - audi to przereklamowany szmelc - było kupione za 230 tys zł. i ciagle dolewka litr oleju na 1000km
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

21 Cze 2013, 12:18

idąc tym tropem skoro tak myśle to jestem kretynem?

nie chodzi o to że luksusowe to tylko niemieckie, przecież jest leksus, jest infiniti, jest jaguar, ale w tej cenie nie znalazłem osobiscie nic sensownego z nieniemeickich marek
felein
Nowicjusz

21 Cze 2013, 12:35

nie kretynem tylko ulegasz polskim stereotypom ;)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mega komfort jaki nie osiąga żaden niemiec, cisza, porządne diesle, elektryka trwała (tu też kłaniają się stereotypy) i unikatowość, bo wyprodukowano troche ponad 28tys. egzemplarzy - to wg mnie jest definicja luksusu, a nie oklepany i przereklamowany znaczek na masce. W dodatku spadek wartości sprawił, że można kupić tanio młody wielki samochód.

a tutaj kórl SUVów - merc klasy S w wydaniu terenowym. Lepszej prezencji chyba nie ma w tej klasie żaden konkurent.

na to auto wystarczy spojżeć
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

21 Cze 2013, 14:33

no więc tak, c6 jest według mnie okropny z wyglądu więc odpada, po prostu taki gust :)

nad range'em sie mocno zastanawiałem ale rodzicom się nie podoba, według mnie to super samochód pod każdym względem, luksusowy i jednoczesnie poradzi sobie praktycznie wszedzie. gdyby rodzinie także się podobał to nie brałbym nic innego pod uwage

jaguar to piękny i bardzo unikatowy samochod tyle że tak teraz myślę iż sedany to tylko wyższe gdyż mieszkam na wsi i zimą jest często dużo śniegu który jest rzadko usuwany przez co miło byłoby mieć samochód wyższy z napedem 4x4. gdy nie zwracaliśmy uwagi na ten aspekt to od razu szukałem w jakiej cenie jest taki jaguar bo jeździ niedaleko w mieście jeden taki i bardzo mi się podoba, zwłaszcza tył który kojarzy mi się z z aston martinem
felein
Nowicjusz

21 Cze 2013, 14:49

Ja polecam cos takiego: [link do oferty na Allegro wygasł]
Trudno znaleźć coś wygodniejszego i bardziej prestiżowego w klasie suv. Mimo luksusu samochód ma extra właściwości terenowe a na drodze wzbudza respekt gabarytami.
Miałem ranga co prawda kilka lat starszego i z czystym sumieniem mogę polecić jednak trzeba liczyć się z tym, że serwis nie jest tani.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995