REKLAMA
Cześć wszystkim.
Przejrzałem wiele wątków na tym forum, ale nie znalazłem zbyt wielu konkretnych informacji o Volkswagenie Lupo. W większości odnosiły się do jego wyglądu i rozmiaru, a nie do typowych awarii i usterek. Chciałbym się dowiedzieć jakie konkretnie są plusy i minusy Lupo. Mówię tu głównie o awaryjności. To jak wygląda i ile jest w nim miejsca raczej nie podlega dyskusji, bo to każdy może stwierdzić oglądając zdjęcia.
Rzecz jasna nie wykluczam zakupu innego samochodu. Wytycznymi do wyboru samochodu są ekonomiczność i niska awaryjność. Interesują mnie silniki benzynowe o małej pojemności (do 1,6) ze względu na to, że będzie to moje pierwsze ubezpieczenie i chciałbym uniknąć zbyt wysokich płatności.
Chciałbym, żeby średnie spalanie było na poziomie ok. 6l/100km. Wyposażenie jakiego oczekuję nie jest nadzwyczajne. Wspomaganie kierownicy, mile widziana klimatyzacja, ale to nie konieczność. Korbki do szyb mi nie przeszkadzają.
Samochodem planuję jeździć w większości po miastach Bielsko-Biała i Katowice oraz do przemieszczania się pomiędzy nimi. Raz może dwa razy w roku jakaś dłuższa trasa.
Z góry dzięki za odpowiedzi.