Lusterko zewnętrzne peugeot 206 2.0 hdi

10 Sty 2014, 11:12

witam, mam pytanko dot. lusterka zew. w Peugeocie 206 2.0 hdi... kiedyś mi się urwało i do tej pory jest trzymane na taśmie, ale pomyślałem, żeby wymienić... jednak w każdym sklepie znajduję lusterka zewnętrzne z całą czarną obudową, a u mnie w starym jest na górze obudowa w kolorze srebny metalic tak jak tu:

[link do iParts wygasł]

i tu mam pytanie:

czy kupując takie lusterko (najtańsze)
[link do iParts wygasł]

mógłbym wziąć odczepić tę górna część karoserii?? widziałem na niektórych fotkach, że może się dać:

[link do iParts wygasł]

ale nie zależy to od modelu samego lusterka? proszę o odp.

Pozdrawiam
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

10 Sty 2014, 15:54

Powinno się udać wymienić tą cześć osłony która jest w kolorze jednak musiałbyś zrobić to bardzo delikatnie by nie połamać zatrzasków. A powiedź, czy nie lepiej poszukać używanego lusterka w kolorze?
piotr03
Początkujący

Prawo jazdy: 10 10 2011
Auto: Citroen Xsara
Silnik: 1.6 TU5JP4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

23 Sty 2014, 10:51

Szukałem właśnie używek, ale kurcze chyba coś słabo szukam. Przejechałem kilka szrotów w okolicy, ale nie mogłem znaleźć. Chyba, że na Allegro szukać, hm?

edit: Faktycznie, na allegro jest tego masa :) dzięki
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

06 Lut 2014, 14:51

Posprawdzaj jeszcze na aukcjach,w komisach czy w sklepach internetowych bo obawiam sie że tak mocując po prostu zniszczysz zatrzaski,a można tego uniknąć kupując właśnie używkę.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...