REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):czy te megapiksele są aż takie ważne?
MotoAlbercik napisał(a):I czy jak aparat ma np. 10 megapikseli,to jak się zakłada większy obiektyw to jest ich więcej,czy ta liczba się nie zmienia?
MotoAlbercik napisał(a):Bo póki co,to wiem tylko,że im większy obiektyw,tym więcej można przybliżyć.Czy są jeszcze jakieś plusy większego obiektywu?
MotoAlbercik napisał(a):No to ja mam jeszcze pytanie - jak poznać,czy w aparacie jest obiektyw KIT,czy oryginalny SONY?
MotoAlbercik napisał(a):aparat kupuje się ze standardowym obiektywem,bez stabilizacji i żeby tą stabilizację mieć trzeba dokupić osobno drugi obiektyw ze stabilizacją,czy w tym obiektywie co jest w aparacie jest już ta stabilizacja?
MotoAlbercik napisał(a):No i co jest lepsze - stabilizacja w aparacie czy w obiektywie?Czy nie ma to żadnego zaczenia?
MotoAlbercik napisał(a):No i jeszcze facet mi powiedział,że do Nikona można łatwo dokupić inne cześci typu obiektyw,tulipan,filtr,a do Sony już jest z tym problem.
MotoAlbercik napisał(a):No i jeszcze facet mi powiedział,że do Nikona można łatwo dokupić inne cześci typu obiektyw,tulipan,filtr,a do Sony już jest z tym problem.
MotoAlbercik napisał(a):Powiedz mi jeszcze,czy jak kupię taki tulipanek,to jak się go mocuje - jest na gwint,czy jakoś inaczej i czy to jest dużo roboty,czy można to zrobić na miejscu jak będzie potrzeba np. w parku,czy trzeba zakładać w domu przed wyjazdem?
MotoAlbercik napisał(a):Jak się ten filtr nakłada?Jest z tym dużo roboty?
MotoAlbercik napisał(a):Jak kupię aparat,to skąd będę wiedział,jaki filtr czy tulipanek muszę dokupić?
MotoAlbercik napisał(a):Czy do kompaktów tez można założyć tulipanka,czy jest on z jakiegoś powodu niepotrzebny?