REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):Mianowicie chcę,żeby miała ona tą funkcję(nie pamiętam teraz jak ona się nazywa),że można robić wyraźne,niezamazane zdjęcia jak obiekt w casie pstryknięcia się poruszał/poruszył lub jak poruszyło się aparatem;
MotoAlbercik napisał(a):żeby miała jak najdłuższy obiektyw i można było dość dużo przybliżyć
MotoAlbercik napisał(a):żeby miała wbudowaną lampę błyskową
MotoAlbercik napisał(a):No i oczywiście żeby miała czasówkę
MotoAlbercik napisał(a):wybór pleneru
MotoAlbercik napisał(a):wybór rodzaju lampy błyskowej
MotoAlbercik napisał(a):żeby można było ją przykręcić do statywu
MotoAlbercik napisał(a):,żeby miała jakąś porządną pamięć itd,
PhantomASA1 napisał(a):Tym tematem interesowałem się wnikliwie,nim kupiłem spędziłem dużo czasu w internecie,zahaczyłem o fora i fachową literaturę.Numer jeden na świecie jeśli chodzi o sprzęt fotograficzny to CANON,nie ma wątpliwości Ja jednak wyłuskałem lustrzankę ,która w swej kategorii cenowej rzuciła na kolana wszystkie produkty innych firm,to NIKON D80,zapłaciłem za niego 2290 zł,zdjęcia są takie,że to jest nieprawdopodobne,teraz jest następca,jeszcze lepszy ,kosztuje 2200 zł,tylko nie pamiętam nazwy,to nie jest D90,ma LIFE VIEW(podgląd na żywo) w postaci ekranika 2.7 cala ,ruchomy,wysuwany,poezja NIKON należy do firm ,których produkty dają wrażenie solidności gdy się je weźmie do ręki,aparaty CANONA takie nie są.Endrju czekam na opinię
MotoAlbercik napisał(a):Wybór pleneru,to chodziło mi o wybór np. wschód/zachód słońca,sztuczne ognie itd.
MotoAlbercik napisał(a):A o wybór rodzaju lampy,to chodziło mi o chyba moc lampy(tak się to chyba nazywa).
MotoAlbercik napisał(a):No i tak jak pisałem,chodzi głównie o to,by można było dość dobrze przybliżyć obraz(np. żeby zrobić zdjęcie statkowi na morzu,który jest dość daleko) i żeby to zdjęcie(nie chodzi głównie o ten statek - to tylko przykład) było wyraźne zarówno w dzień jak i w nocy( z tymi zdjęciami jak jest ciemno jest właśnie kłopot,bo nic na nich za bardzo nie widać).
MotoAlbercik napisał(a):I nie wiem,czy tak jest w każdym aparacie,że jak się obiektyw skieruje wyżej(w niebo) to robi się jasniejsze to zdjęcie,a jak w dół(w ziemię) to jest ciemniejsze.I z tym też zawsze żona ma problem,bo jak jest fajna pogoda i świeci słoneczko,to zdjęcie wychodzi albo za jasne albo za ciemne.Mam nadzieję,że pokapujesz się o co chodzi.
MotoAlbercik napisał(a):A co to jest ten podgląd na żywo?
MotoAlbercik napisał(a):A czy te tulipanki są drogie i czy trzeba patrzeć na producenta(chodzi o jakość),czy to już nie ma znaczenia,byle tylko był?
MotoAlbercik napisał(a):No i najważniejsze - czy ma on ten stabilizator obrazu?
PhantomASA1 napisał(a):Dzisiaj byłem w Media ale niestety w tej reklamie jest myk,NIKON D3000 kosztuje 1800 zł ale bez obiektywu(tzw.body),
PhantomASA1 napisał(a):Endrju a co myślisz o D60,jest od mojego tańszy a chyba nic nie gorszy,za 1600 zł go kupi z obiektywem.