REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sam sobie odpowiedziałeśdamian8803 napisał(a):po spuszczeniu jest luz, tak że mogę na ok 1-2cm od podłogi swobodnie nim poruszać. Czy przyczyną takiego dużego spalania może być jakieś przymarznięcie? Dodam, że auto nie ma problemu z ruszaniem, koła nie są w żaden sposób przyblokowane
Może alternator lub jakieś łożysko w rolce prowadzącej/napinającej, sprzęgło klimatyzacji? Przy ciepłym silniku też tak jest czy tylko przy zimnym?damian8803 napisał(a):podczas jazdy gdy na danym obiegu obroty dochodzą do 2 tysiecy, słychać delikatny pisk/odgłos tarcia
damian8803 napisał(a):w prawdzie przed jazdą nie było problemów z opuszczeniem rączki ale zauważyłem, że po spuszczeniu jest luz, tak że mogę na ok 1-2cm od podłogi swobodnie nim poruszać.
Kacper napisał(a):Nic go nie trzyma więc przez to na pewno nie będzie więcej palił. Jeżeli jest lekkość toczenia tak jak piszesz. Być może gdzieś przymarza linka, ale jak widać nie trzyma zblokowanych kół.
damian8803 napisał(a):auto przez ten czas stało na zaciągnietym hamulcu ręcznym
damian8803 napisał(a):Wcześniej też zdażyło mi się zostawić auto na zaciągnietym ręcznym podczas mrozu i sytuacja z luźną rączką też miała miejsce, ale gdy w ciągu dnia się ociepliło, wszystko wróciło do normy, więc podejrzewam że ponownie coś przymarzło ale czy to by było przyczyną aż tak zwiększonego spalania?