Luzy na wale tym co idzie do przedniego dyfra Jeep Cherokee

17 Kwi 2013, 17:13

Witam mam luzy na wale tym co idzie do przedniego dyfra (mocne luzy) czy tak ma byc? jezeli nie to jaka moze byc przyczyna ewentualnie mniej wiecej wycene naprawy bym prosił :) Moj jeep to 2.1 TD z 88 r
kamilszczak01

18 Kwi 2013, 22:26

Jak dobrze pamietam w Szerokim przedni wał jest na krzyżakach - prawdopodobnie tam jest luz. Jak to jest krzyżak, to koszt krzyżaka 100 zł w usaolkusz. Wymiana? Zależy od mechanika ile weźmie. No chyba, że masz tam przegub wału napędowego. Wtedy koszta troszkę większe, ale za to sam wymienisz. Tylko że przeguby na wale przednim to już Grand Cherokee. Wejdz pod auto i zobacz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Kwi 2013, 18:24

ten problem juz mam z głowy a luz nie byl na krzyzakach tylko w skrzyni ale sam sie naprawil:P a teraz chcialbym sie dowiedziec cos na temat przedniego dyfru to znaczy o połaczeniu polośki z prawej strony jest tam taka jakby pompka na podcisnienie ktora tam przesuwa ten pierscien na frezach i chodzi mi o to ze tam sa trzy wejscia na wezyki cisnieniowe a u mnie sa wszystki zaslepione i nie wiem gdzie one powinne isc u mnie silnik to 2.1 td
kamilszczak01