Macie jakiś dobry pomysł na biznes?

25 Maj 2011, 19:13

A pochwalisz sie co wymysliłeś :)
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

08 Wrz 2011, 16:30

No jeśli chodzi o internetowego pokera to zgadzam się z któryms przedmówcą. można na tym nniezle zarobić. Ostatnio nawet czytałam o studencie który wygrał 800 tyś. złotych w kasynie internetowym.
aalyiah
Obserwowany

Auto: Honda Civiv

08 Wrz 2011, 20:10

Ja już mam dość swoich biznesów.....Człek jest cały czas w pracy
Kimir
Obserwowany

Auto: bmw 325 tds

06 Lut 2013, 08:49

Będąc ostatnio w jednej z galerii widziałem stoisko z z frytkami na patyku. Jak sądzicie, czy to dobry pomysł na biznes?? Znalazłem producenta tego sprzętu. Ceny sprzętu są przystępne. Rozmawiając z człowiekiem z tamtej firmy powiedział że cały sprzęt jest atestowany. Stoisko wyglądało bardzo obiecująco

Aby kupić taką frytkę musiałem stać w kolejce prawie 15 min.
student12
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 04 1974
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: SPRINTER
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Lip 2013, 16:26

a co myślicie o otworzeniu myjni mobilnej? W mojej okolicy nie ma czegoś takiego, a w usługach przewidziałbym możliwość dojazdu do klienta ze sprzętem, znalazłem nawet korzystne finansowanie dla nowego przedsiębiorcy u producenta myjni mobilnych 7car
kuba-sekowski
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

13 Kwi 2016, 14:38

Ja się zastanawiałem nad własną stacją diagnostyczną. Kurs można zrobić, ale w sumie nie wiem czy jest to jeszcze opłacalne...
marek1973
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 06 1993
Auto: Renaul Megane II
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Udany silnik 8AR-FTS turbo "200t" - Lexus
    Przez całe dekady Lexus konsekwentnie wyposażał swe samochody w benzynowe silniki wolnossące – od słynącej z wyjątkowej kultury pracy widlastej ósemki w pierwszym flagowym Lexusie LS 400, po pięciolitrowe V8 ...

15 Kwi 2016, 12:25

Pozycjonowanie w internecie.
bartkowal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 1962
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: audi

17 Kwi 2016, 18:44

marek1973 napisał(a):Ja się zastanawiałem nad własną stacją diagnostyczną. Kurs można zrobić, ale w sumie nie wiem czy jest to jeszcze opłacalne...

Zależy gdzie mieszkasz ale raczej nie jest to już dobry biznes bo jest za dużo stacji diagnostycznych nawet w okolicach dziadków domu są ze 3 stacje w tym jedna 700 metrów od domu :ok: U mnie w małym mieście jest z 5 nawet więc bardzo dużo :? Lepiej zainwestować we własny warsztat samochodowy i jak nie będziesz zdzierać z ludzi i będziesz dobrze naprawiać to znajdziesz sporą klientelę :) Opłaca się też zainwestować w komis ale to już ciężej jest niż jako mechanik bo raz auto schodzi w moment a raz parę miechów wisi :wink: To kierunki związane z motoryzacją ;) Są też inne ale nie będę się o tym rozpisywał bo mam dość niskie pojęcie, a sam szukam dobrego pomysłu na biznes ;)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

17 Kwi 2016, 22:20

Ja kiedyś myślałem o własnym warsztacie remontującym klasyki/naprawiającym rzadkie auta, połączonym ze stanowiskiem z detalingiem i oddzielnym do budowy motocykli :naughty: warto mieć marzenia, nawet bardzo wybujałe :roll:
Krzychu napisał(a): Opłaca się też zainwestować w komis
nie warto, bo jak chcesz sprzedawać uczciwie i ładne auta po normalnych cenach, to pies z kulawą nogą nie przyjdzie bo model X jest o Y tańszy więc go biorę, po co przepłacać :o natomiast na złomach zarobisz, jednak tutaj musisz zmierzyć się ze swoim sumieniem, tzn wciskać ludziom g.wno, a jak będą dzwonić/przyjeżdżać z pretensjami to ich wyzywać i wywalać z komisu. Dobra gadka też w cenie :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

11 Maj 2016, 02:44

Ja mam znajomego cieśle i rozbieram stare domy, później je odrestaurowuje i sprzedaje z nawiązka :) Niemniej jednak na własnej skórze przekonałem się, że w dzisiejszych czasach Internet jest najlepszym narzędziem promocji. Brat namówił mnie na stworzenie strony firmowej i potencjalni kupcy sami się pojawiali, nawet ich szukać nie musiałem :) Co prawda firma zrobiła mi bardzo fajną stronę, ale trzeba pamiętać że jakość oferowanych usług przez nas jest najważniejsza! Niestety na początku jest bardzo trudno się przebić pośród konkurencji, ale trzeba walczyć! A internet to super narzędzie do promocji.
dydek
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 10 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peugot 307

12 Maj 2016, 17:50

mike1735 napisał(a):nie warto, bo jak chcesz sprzedawać uczciwie i ładne auta po normalnych cenach, to pies z kulawą nogą nie przyjdzie bo model X jest o Y tańszy więc go biorę, po co przepłacać :o

No może i prawda. A coś w stylu ściągnę ci auto zza granicy na zamówienie albo pomogę ci w wyborze dobrej sztuki za granicą dobre będzie? :D bo fakt faktem uczciwie nie zarobisz w Polsce, jedynie co na składakach zza granicy itp. :cry: Polacy żyją jeszcze Poldolotami itp. i im taniej za lepszy rocznik tym lepiej :cry:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Maj 2016, 16:01

Raz na jakiś czas kupię coś online to niemieckich licytacjach komorniczych, można jednorazowo zarobić niezłą kwotę :)
Polecam poczytać w google.
r3bad0w
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2003
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW x6
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2011

28 Maj 2016, 14:48

Sprowadzanie samochodów z Niemiec do Polski :D
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Maj 2016, 20:12

Pistolecik napisał(a):Sprowadzanie samochodów z Niemiec do Polski

Ale raczej rozbitków lekkich bo innych nie opłaca się bo są po prostu droższe niż w Polsce :mrgreen:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Maj 2016, 20:53

Zastanawiam się nad hodowaniem pszczół. Pytanie czy wtedy trzeba być na KRUS czy można na ZUS?
mirek88
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 2001
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.9 cdti
Rok produkcji: 2005