Macie jakiś dobry pomysł na biznes?

03 Lis 2010, 19:26

Macie jakiś dobry pomysł na biznes?
Ostatnio edytowany przez kiero1, 04 Lis 2010, 01:50, edytowano w sumie 1 raz
kiero1
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

04 Lis 2010, 08:41

W mojej okolicy nie ma zakładu produkującego końcówki do sznurówek. Warto się nad tym zastanowić :mrgreen: . A tak na serio to gdybym miał DOBRY pomysł na biznes to pewnie bym się nim nie dzielił tylko sam wprowadzał w życie :wink:
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

04 Lis 2010, 08:51

Niewiem jak to z tym jest dokładnie ale może sprzedawanie czegoś na różnych odpustach?Znam dwie takie osoby które w ten sposób sie dorobiły (w tym mój wujek który dzięki temu wybudował sobie dom i ma dwa auta Opel Vectra C 2.2bena i Forda Transita - więc może coś takiego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Lis 2010, 09:13

Każdy biznes jest dobry, wszystko zależy od wykonania ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

05 Lis 2010, 12:24

nie każdy jest dobry, ale każdy można rozwinąć przy dużym zaangażowaniu. No i trzeba nie bać się ryzyka przede wszystkim- czasem lepiej nie kalkulować.
Kula66
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Lis 2010, 13:40

A jaki jest zły? Jaka branża jest zła?
Kierunkowskaz
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

05 Lis 2010, 15:22

Zły jest taki, który będzie miał mała grupę docelową odbiorców jeśli tak to można określić. Otwarcie sklepu z elegancką odzieżą na wsi nie jest dobrym pomysłem. Może przykład głupi i z kosmosu ale pamiętaj o tym, że Jest popyt jest podaż, proste!
Kula66
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Lis 2010, 17:47

Biznes zależy od okolicy, jeżeli w danym regionie jest np. dużo sklepów w danym fachu to wiadomo, że otwieranie kolejnego raczej mija się z celem.
Ostatnio gadając z paroma kumplami dowiedziałem się, że dość opłacalnymi interesami są sprzedaż biletów autokarowych i samolotowych (jeżeli w pobliżu nie ma zbyt wielu punktów) oraz wypożyczalnia maszyn i elementów budowlanych. Ogólnie u mnie w okolicy (ale chyba też i szerzej) budowlanka kwitnie więc może sprzedaż materiałów budowlanych.
Należy najpierw zorientować się wokół siebie na rynku jakie firmy są a jakich brakuje.
W mojej okolicy np. zdecydowanie brakuje sklepu elektronicznego sprzedającego np. kondensatory, mikroukłady itp. Jest tylko jeden i ceny dyktuje sobie jakie chce.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Lis 2010, 23:10

Tak więc dalej powtarzam swoje zdanie, że każdy biznes jest dobry ;) Powodzenie zależy tylko od kilku czynników i możliwości wykorzystana rynku. Wiadomo że bezsensem jest otwarcie sklepu jubilerskiego na wsi 400 mieszkancow, czy oddziału banku ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

05 Lut 2011, 12:22

Ja handluję trochę przez internet, ale to raczej pomysł na dorobienie paru groszy niż główne źródło utrzymania. Znacie jakies sprawdzone alternatywne portale oprócz tych największych? Czy ktoś wystawiał na delibo.pl? Proszę o opinie.
Ostatnio edytowany przez piliusz, 06 Lut 2011, 11:33, edytowano w sumie 1 raz
Pruję osiem dych
Jadę dziś do Tych
piliusz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

08 Lut 2011, 14:43

Z ciekawości zajrzałam, przedmiotów nie jest sporo, ale nikt tu nie oczekuje konkurencji dla allegro, choć każda jest dobra. O co chodzi z tym obniż cenę, mozna sobie obniżyć, negocjacje, czy co?
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

12 Lut 2011, 12:21

Tam idzie o to, że masz punkty (dille) i sobie mozesz kliknąc żeby obniżyć cenę im wiecej ludzi to kliknie tym taka rzecz tansza będzie. Tak to rozumiem.
Pruję osiem dych
Jadę dziś do Tych
piliusz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

11 Maj 2011, 14:24

Piliusz a na ogłoszeniowych wystawiałeś? Część z nich jest darmowa, więc oprócz własnej pracy nie ponosisz kosztów. Sprawdź bo allegro jest koszmarnie zapchane sklepami, warto więc szukać czegoś innego, zobacz sprzedajemy.pl, są nowi. A tak z ciekawości czym handlujesz ?
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

17 Maj 2011, 14:16

Polecam zainteresować się grą jaką jest Poker.
Proszę tylko nie mylić tego z hazardem. Poker jest grą umiejętności. Czynnik losowy w pokerze to 12%. Czyli w naszych rękach jest 88%! Polecam samemu spróbować swoich sił, a jest do tego świetna okazja, bowiem pod powyższym linkiem działa szkoła pokerowa, która daje każdemu nowemu graczowi 50$ na grę w pokera. Niektórym może to wydawać się nierealne, jednak nie ma tu żadnych haczyków. Ten bonus finansują platformy pokerowe, które w ten sposób zyskują reklamę. Zyskujesz także TY, ponieważ za darmo dostajesz kasę na grę i materiały szkoleniowe, dzięki którym możesz się uczyć, jak pokonywać przeciwników przy pokerowym stole.
Ostatnio edytowany przez wojtas_dk 17 Maj 2011, 18:04, edytowano w sumie 2 razy
wojtas_dk
Nowicjusz

Miejscowość: Przyborów

17 Maj 2011, 14:33

Ja chyba wymyśliłem wczoraj dobry interes. Ogólnie cały czas myślę nad własną działalnościa, a mianowicie od momentu jak skończyłem 12 lat :D już wtedy miałem parcie na kasę. Mam nadzieje, że w końcu coś wyjdzie. Trzeba tylko zobaczyć na co jest największy popyt w danym regionie i jak wygląda podaż. Pozdro :)
Lukasz90
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów