Maciej Zientarski jechał ok. 300 km/h !!! ---czy to możliwe

11 Kwi 2008, 13:20

Prędkośc 300 km\h jest moim zdaniem nie do osiągnięcia na tym odcinku.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

11 Kwi 2008, 22:27

Też uważam, że to niemożliwe.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Kwi 2008, 18:05

moim zdaniem mial okolo 220km\h... Modena moze osiagnac 300km\h a wiec watpie ze Zientarski ma tak cięzka noge... to jest przeciez nie dlugi odcinek :!:
kamyk
Nowicjusz

Miejscowość: Trzebiatów

14 Kwi 2008, 07:56

Moi drodzy.Czytam ostatnio ten wąek i zauważyłem,że zastanawiacie się,czy jest możliwe,żeby Zientarski jechał 300 km/h.Z tego co mówiła policja jechał on nie 300 km/h tylko grubo ponad 200 km/h.A jak mogło być?To w sumie jest proste - wystarczy sprawdzić jakie przyspieszenie ma ten samochód i zmierzyć odległość od skrzyżowania,na którym stał pod światłami Zientarski do miejsca,gdzie zdarzył się wypadek.I będzie wiadomo,ile mógł maksymalnie jechać.Ja niestety nie powiem nic na ten temat,ponieważ nie znam tej drogi.
Ale jedno jest pewne(to oczywiście moje zdanie) - Zientarski reklamując bezpieczeństwo,nie miał na myśli żadnego bezpieczeństwa,tylko pieniądze za reklamę.Bo czy można wierzyć człowiekowi,który reklamując bezpieczeństwo,zdrowie i życie kradnie samochód(Zientarski nie miał pozwolenia na jazdę tym samochodem) i wyjeżdża na ulicę bez dokumentów,bez ubezpieczenia i w mieście pokazuje swoją głupotę?A gdyby tak coś poszło nie tak jak on sobie zaplanował i zginęłoby więcej niewinnych ludzi?
Zdaję sobie sprawę,że dla wielu forumowiczów Zientarski jest idolem.Ale czy warto mieć takiego idola,który z jednej strony prosi nas o bezpieczną jazdę,a za plecami robi coś całkiem odwrotnego?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Kwi 2008, 19:50

Zgadzam się z MotoAlbercikiem. Zientarski dla mnie nie jest żadnym idolem dlatego patrzę na to trzeźwym okiem. Reklamował wszystko bo dostał za to pełno kasy. A o prawdziwym bezpieczeństwie i odpowiedzialności NIE MA ZIELONEGO POJęCIA. I z całym szacunkiem dla wszystkich, którzy go wywyższają, jest on jednym z wielu, którzy zrobią wszystko za kasę.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

15 Kwi 2008, 15:29

Nie przesadzajmy. Zientarski idolem dla nikogo raczej nie jest. Jest dziennikarzem, którego można lubić. Tak jak ktoś może lubić Lisa, albo Durczoka. Moim zdaniem udanie kontynuował rodzinną tradycję motoryzacyjnych dziennikarzy, bo jego ojciec też potrafi opowiadać o samochodach, że chce się tego słuchać.

A że bierze kasę za reklamówkę o bezpieczeństwie, a jeździ jak wariat? Moim zdaniem to już bardziej problem reklamodawcy, czyli PZU. Czy jeżeli Machalica obecnie mówi o batonie "Grzesiek", że jest idealny, to mu wierzycie? Oddzielmy reklamę, od tego co kto mówi.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Volvo XC40 - najmniejszy SUV w ofercie Volvo
    Nowe XC40 to najnowszy i najmniejszy model SUVa oferowany przez szwedzki koncern samochodowy, a przy tym także najtańszy. Dla wielu jest to także jeden z najfajniejszych samochodów, jakie Volvo mogło wyprodukować. ...
    Kierowco, kontroluj ciśnienie w oponach!
    Jedna trzecia kierowców nie wie ile wynosi prawidłowe ciśnienie w oponach ich samochodów (można je sprawdzić na specjalnej naklejce która powinna być w schowku lub na słupku od strony kierowcy), a nawet ...

16 Kwi 2008, 13:36

a co do tej reklamy to chyba ją zdjeli z anteny bo jej dawno niewidziałem
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

19 Kwi 2008, 12:58

prawdy i tak migdy się nie dowiemy
Bodzio477
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

19 Kwi 2008, 23:14

Endrju napisał(a):a co do tej reklamy to chyba ją zdjeli z anteny bo jej dawno niewidziałem

Jeśli mówisz o reklamie firmy ubezpieczeniowej...to tej reklamy już nie ma w TV...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

20 Kwi 2008, 22:08

Tak a propo......wiecie coś o Zientarskim ?? Są jakieś nowe info ??
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

20 Kwi 2008, 22:25

ostatnio czytałem,ze już oddycha sam bez respiratora, reaguje na bodźćcie zewnętrzne i otwiera oczy, ale może mieć uszkodzony mózg i bedzie musiał uczyć wszystkiego od nowa
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

22 Kwi 2008, 20:50

conest997 napisał(a):Co o tym sądzicie ???

Tak ciekawe czym i ciekawe co by się stało jakby wbił się w garba z 300 km/h... ah Ci dziennikarze.
Rampage2006
Nowicjusz
Awatar użytkownika