Magnetyzery czy warto?

23 Lip 2006, 20:09

No tak wynika z tych danych co przedstawił na swojej stronie.Coś gościowi się chyba przyśniło :lol: :lol: :lol:
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

24 Lip 2006, 14:44

Magnetyzery w samochodach nie dzialaja.

Z ciekawosci przetestowalismy, zdrowy rozsadek podpowiadal, ze to dzialac nie bedzie i mial racje ;)
(prawie) wszystko czego potrzebuje Twój samochód.
AutoElegance
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

22 Wrz 2006, 23:52

http://www.maksor.pl/index.php?id=dfr

U nich wplacasz kase,przysylaja i przez miesiac testujesz potem zostawiasz albo zwracasz i odsylaja Ci kaske,kosztuje co prawda 1000zeta ale sam sie przekonasz po tescie czy zostawic czy odeslac.
pozdrawiam.
Jak przetestujesz to podziel sie uwagami.
Roverek 620 turbo,grafit metallic, 98rok
Adam
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

26 Wrz 2006, 20:37

Mój mechanik pisał pracę inż z tematu magnetyzerów...

Powiem tak: kilka miesięcy badań, tony analiz i wreszcie wynik: żadnych różnic w spalaniu, mocy, itp...
Dodam, że dla potrzeb badań zakupił blisko 800 litrów paliwa i tankował stale to samo - tak aby wyniki kolejnych analiz nie były uzależnione od jakości paliwa wlanego do baku...

Mówiąc krótko - "lipa, Panie"...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

26 Wrz 2006, 20:48

Wiesz, rozmawialem kilka razy z nimi, rozumiem,ze kazdy producent zrobi wszystko aby wcisnac swoj produkt klientowi i tak na to patrze.Ale jezeli taki magnetyzer kosztuje 1000 zeta i producent nie zmusza Cie do zakupu tylko proponuje wziecie do testow na caly miesiac i otwarta furtke do zwrotu to wg mnienie jest to wciskanie kitu. Niestety nie moge zajac merytorycznego stanowiska gdyz przejsciowo wyskoczyly mi niespodziewane wazniejsze wydatki i nie moge sobie zablokowac kaski na miesiac ale przy najblizszej okazji (sadze ze najlepsza pora do przetestowania bedzie wiosna) wezme go od nich i solidnie przetestuje.
Oczywiscie podziele sie dokladnymi uwagami.
Pozdrawiam.
Roverek 620 turbo,grafit metallic, 98rok
Adam
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Lip 2008, 19:43

Moj znajomy zakupil ostatnio "plazmadriver" - twierdzi ze rewelacja.
zen1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawdź swoje punkty karne online
    Ministerstwo Cyfryzacji w ramach systemu Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców udostępniło nową, wygodniejszą metodę sprawdzenia punktów karnych jakie mamy na swoim koncie za wykroczenia w ruchu drogowym. ...

07 Lip 2008, 15:37

ooo archeolog się znalazł ;D a co do magnetyzerów to są bardzo dobre tylko ja je robiłem sobie sam bo w sklepie to g...... :D trzeba kupić kilka białych magnezów(a nie jak w tych sklepowych czarne słabsze) w rozmiarze podobnym do lurki z paliwem w montować i rzadziej tankować ;D i co ważne nie czuje spadku mocy zysku też nie :D
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

15 Lip 2008, 20:55

U mnie w Primerze zaraz palić mniej to [...] palił więcej, a mocy większej nie odczuwałem :| Eh i 100 PLN poszło się je..
Rodri94

15 Lip 2008, 22:42

I czarne na białym ( a tak naprawde białe na ciemnoszarym :) ) mamy napisane co te urządzenia czynią w praktyce. Myśle, że ta wypowiedź może być kolejną wskazówką.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

18 Paź 2009, 17:15

Wiem ze opinie co do dzialania magnetyzerów są bardzo różne, ale koszt nie był wielki więc postanowiłem spróbować. Ja akurat kupiłem z sklepie --- bo wydawało mi się to bardziej profesjonalne niż te „szity” z allegro. W sumie to zakup całkiem opłacalny był, bo po około 1000 km efekty stały się bardzo widoczne. Spalanie co prawda tylko o 10% spadło, ale dynamika właściwie zaraz po ich założeniu wzrosła znacznie- bardzo znacznie. Ogólnie zawsze jestem sceptycznie nastawiony do takich „cudów” ale ten akurat mnie przekonał, ogólnie wielki plus.
Pzdr.
Ostatnio edytowany przez speede600, 19 Paź 2009, 22:36, edytowano w sumie 1 raz
mk
speede600
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

18 Paź 2009, 23:28

speede600 napisał(a):Wiem ze opinie co do dzialania magnetyzerów są bardzo różne, ale koszt nie był wielki więc postanowiłem spróbować. Ja akurat kupiłem z sklepie --- bo wydawało mi się to bardziej profesjonalne niż te „szity” z allegro. W sumie to zakup całkiem opłacalny był, bo po około 1000 km efekty stały się bardzo widoczne. Spalanie co prawda tylko o 10% spadło, ale dynamika właściwie zaraz po ich założeniu wzrosła znacznie- bardzo znacznie. Ogólnie zawsze jestem sceptycznie nastawiony do takich „cudów” ale ten akurat mnie przekonał, ogólnie wielki plus.
Pzdr.

O :shock: Reklama??, To chyba jest sprzedawca, bo wciska kit tak jak to uczą :lol:,
Magnetyzery nic nie działają, a testowanie ich, oferowane poprzez różne firmy to nie tak do końca (czytać należy wszystko od deski do deski i to nic że w regulaminie jest 10 stron, a sprzedawcy się śpieszy,i pogania zachwalając produkt, on Ma obowiązek dać Ci przynajmniej ksero umowy i regulaminu jaki otrzymacie podczas zawierania umowy), bo później podczas zwrotu przedstawią jeden podpunkt który uniemożliwi, lub utrudni w bardzo znaczący sposób zwrot
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska