Maksymalnie ekonomiczne auto do 12000

07 Mar 2014, 14:13

nbd000 napisał(a):Vectra trochę za dużo pali
Z LPG jak pali 10-12 litrów to jest tak jakby Ci paliło 5-6l benzyny..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Mar 2014, 21:06

Wszystko ładnie, piękne :) To jest ciekawa propozycja, ale ja już jeżdżę mercedesem z silnikiem 1.8 i jestem z niego bardzo zadowolony i spala mi on w granicach 11l. Szukam samochodu, który spali nie więcej niż 8, a najlepiej jeszcze mniej :) Dzisiaj widziałem C1 na ulicy i nie jest taki malutki jak mi się wydawało i spod świateł też dynamicznie ruszył. Kwestią jest jaki jest komfort jazdy takim samochodem na odcinku 180 km, jak z awaryjnością. Jestem przyzwyczajony do starych samochodów bez nadmiaru elektroniki, przy których większość rzeczy mogę zrobić sam. Wiem jednak, że te czasy odchodzą już powoli do przeszłości i trzeba się rozglądać już za czymś nowszym.
Jeżeli, ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe propozycje lub argumentację za tym lub innym autem chętnie przeczytam.
Pozdrawiam serdecznie,
Tomasz
nbd000
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1970
Auto: Mercedes
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1993

07 Mar 2014, 21:17

Jak chcesz to kupuj i narzekaj jak Cie wszystko boli.. To sie ledwo do miasta nadaje.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro na FIA WEC, Bahrajn
    Od następnej rundy FIA WEC w Bahrajnie w wyścigach wezmą udział dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro. Będzie to pierwszy start prototypowego pojazdu marki Audi na piaskach pustyni. Jazda nocą i wysokie temperatury to ogromne ...