Mała pomoc

19 Cze 2009, 18:42

Ahoj!
Zaiste, trudny wybór. Artur w zasadzie napisał chyba wszystko. Ja bym nie wziął żadnego - Audi, choć uważam silnik za wystarczający, to ma podejrzanie niski przebieg (jestem taki mądry teraz :)). Oraz jest czarny - czyli bardziej grzeje się na słóńcu.

Vectra jest "śmierdzielem" - a ponadto instalacja gdzieś pewnie zajmuje miejsce. Biały kolor jest dla mnie OK, mniej się grzeje, lecz brud bardziej widać (srebrny metalik rulez!).

Trudny wybór ...

Borys
Borys68

19 Cze 2009, 20:24

AUDI A4?! Ciężko znależć samochód w przyzwoitym stanie,ten silnik nie jest zły,ogólnie samochód na czwórkę,OPEL VECTRA B,tak samo wypada w ocenach ,najlepiej znosi zasilanie gazem silnik 1.6 8V,też b.cieżko jest kupić samochód w dobrym stanie.Nie kupiłbym ani jednego ani drugiego samochodu własnie z tego powodu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Cze 2009, 15:18

Niektórzy pisali że żadnego z tych 2 by nie kupili , to w takim razie jakie autko do 11 tys byście chcieli wsiąść ?. Tylko nie piszcie mi np golf III ;] . Nie wiem jak wy, ale ja mam ograniczony fundusz i cena 11 tys. to i tak jest dla mnie duża cena -nie biorę kasy od rodziców na samochód i trochę zdziwiony jestem tak krytycznym podejściem do tych aut :) a już w ogolę nie wypowiem się na temat gościa który tylko napisał ze oba autka to shit. Okey może być i shit ale w takim razie zaproponował byś coś od siebie.
skromny987
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

20 Cze 2009, 17:47

Mając 11 tysiaków panie Skromny nie kupuje się starych kaszalotów!Kupuje się np DACIĘ(czyt.RENAULT LOGAN),która w swojej klasie nie ma konkurentów jeśli chodzi o walory użytkowe!Ty chcesz się pakować w AUDI A4 z tamtych lat?!Nie wolisz samochodu z tych lat?Dobrego samochodu,lepszego?!2004 r ceni się już od 11 tysiakow zobacz na AUDI jak ceni się ten rupieć!9.5 tysiaka za 94 rok,trzeba mieć pod sufitem kiepsko by wolec AUDI czy OPLA od takiego LOGANKA,to nic samochód zostal b.wysoko oceniony przez fachowców,ktorzy nie chwalą za to ani tego AUDI ani OPLA(patrz na wiek)Logan ma zawieszenie zaprojektowane na nasze kiepskie drogi a i silniki niezbyt nowoczesne są niezawodne i trwałe(niekłopotliwe)DACIA LOGAN została określona wołem roboczym (lubią je ekipy budowlane :shock: ),świetne silniki do gazu i trwałe zawieszenia a ty chcesz kupic stare kaszaloty?! :shock: Wiem ,ze tamte to inna klasa,większe ale wiesz jest się nad czym zastanowić,jeśli się zainteresujesz to napiszę ci która wersję silnikową wybrać.Ach jeszcze jedno Dacia Logan uzyskała o pół punktu więcej w ocenach fachowców od AUDI oraz OPLA!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

20 Cze 2009, 19:38

Widze srogo oceniacie mój wybor za ta kase , jestem ciekaw jak oceniacie tych co za mniejsza sume chcą kupić autko . ;) , no ale okey - dla mnie im więcej informacji od ludzi tym lepiej.
skromny987
Nowicjusz

20 Cze 2009, 19:54

tomek84 napisał(a):
artur73 napisał(a):w niektórych krajach za białe, szare, czarne, srebrne trzeba dopłacić

w jakich? i ile?
Loosmo
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Moto Show - Skaryszew 2011 / relacja
    Impreza Auto Moto Show w Skaryszewie już za nami! Gorący i pełen wysokiego ciśnienia dźwięku weekend minął nam szybko i również w tym roku okazał się dużym sukcesem. W sobotę można było zobaczyć przymiarki do konkurencji ...

20 Cze 2009, 19:54

Mając 11 tysiaków możesz kupić i lux samochodzik lub lux złoma!Wybór należy oczywiście do ciebie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

20 Cze 2009, 20:00

Loosmo napisał(a):
tomek84 napisał(a):w niektórych krajach za białe, szare, czarne, srebrne trzeba dopłacić

w jakich? i ile?

wiem na pewno, że w niemcowni tak było kiedyś, czy jest nadal nie wiem
w USA w części stanów tak jest
dla ciekawostki, w USA bywa tak, że OC płaci się nie od pojemności, a od ilości drzwi
auta 2-3 drzwiowe są uważane za sportowe, więc niby się nimi więcej szaleje, tak więc nasz maluch też miałby większe OC
Ostatnio edytowany przez tomek84, 20 Cze 2009, 20:14, edytowano w sumie 1 raz
tomek84
Początkujący

Miejscowość: kraków

20 Cze 2009, 20:08

co kraj to obyczaj, ale u nas chyba jest po ludzku, chociaż to...
Loosmo
Początkujący

20 Cze 2009, 23:44

no spoko rozumiem ,co do tego
PhantomASA1 napisał(a):lux samochodzik lub lux złoma!
- ale nie ma też czegos takiego ze skoro bede mial przypuśćmy autko z 95 czy 96 to zaraz wszystko bedzie sie psuło . wiadomo ze rocznik 2000 to co innego no ale to juz wszystko zalezy od tego jak autko było utrzymywane.
Dzięki za wyrażenie swojej opni . temat moża już chyba uznać za zamknięty -
chyba ze jeszcze o kolorach chcecie se pogadać ^^
skromny987
Nowicjusz

21 Cze 2009, 08:09

Ciekawe czemu Dacia Logan taka tania skoro taka świetna? Nigdy nie widziałem ekipy budowlanej w Loganie. Znaczek Renault nie jest wcale zachętą.

Kolor biały to przeważnie auto w podstawowej wersji. Najtańszy wóz flotowy. Czasem nawet gorsze podkłady pod lakier i szanse na szybsze zrudzienie. Opel i bez tego ma duże szanse na zrudzienie.
A4 ma problem z aluminiową zawiechą, lepiej kupić rok starszą B4 i ja bez mrugnięcia wziąłbym utrzymaną B4 zamiast jakiegoś rumuńskiego wynalazku choćby rumun był w kooperacji z Nissanem.

Jednak za 11 tysięcy można mieć Renault Lagunę z '99 roku i jest świetny samochód zwłaszcza w benzynie. Wygodą bije Opla i A4, a jeskli chodzi o niezawodność to nie ustępuje na pewno.
Joter
Aktywny

21 Cze 2009, 10:29

Joter napisał(a): Nigdy nie widziałem ekipy budowlanej w Loganie. Znaczek Renault nie jest wcale zachętą.

A ja za to widziałem Dacie Logan w wersji 7 osobowej jak byłem w delegacji w litewskiej elektrowni
Tam prawie wszystkie ekipy zjeżdżały loganami
Konradoo7xxx

21 Cze 2009, 11:10

Może za 11k warto byłoby rozejrzeć się za Volvo V 40 ? Nie przekreślałbym też Peugeota 406 w kombi. :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Cze 2009, 12:11

JOTER to powiedz mi dlaczego GOLF IV trzyma wysoką cenę chociaż jest taki niezbyt świetny ,powypadkowy z dużym przebiegiem,czesto złozony z dwóch albo trzech biciuchów.Dlatego LOGAN jest tani bo to DACIA! :lol: DACIA to taka jak z chaty wiklinowej DACZA!Myslisz ty JOTER czy nie?!Jak możesz porownywać samochody z roku 95 z tym z 2004?! :shock: Poczekaj ,jeśli rząd sięgnie głeboko do naszych kieszeni niebawem i te starocie będziemy wyrzucać! :shock: Ktoś pomyśli sobie tak ,ch...a kapiłem stare padło a mogłem Logana z 2004r,przejedż się JOTER samochodem z 2004 r a starym badziewiem z 1995 r to zobaczysz jaka jest różnica,twoje myslenie bylo dobre w dawnych czasach ,gdy samochody były rarytasem,korzystajcie z nieświadomości ludzkiej i kupujcie tanio samochody ,które powinny być droższe zdecydowanie a nie są bo znaczki się nie podobają!Tylko znaczki.11.5 tysiąca za 2004 rok?! :shock: :shock: :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

21 Cze 2009, 17:50

hmm a co myślicie o tym
[link do oferty na Allegro wygasł]
(Audi a3 , 1999r. 1.9 disel ) ciekawe ile taki disel by palił.

czy znowusz za tą troche wyższą cene , uslysze to co zawsze ze to jest stare auto , i ze lepiej kupic cos innego , bo to auto po prostu ceni swoja marke a nie samochod ...

czy jednak znajdzie sie jakis optymista co powie ze np" to juz predzej radzil bym ci kupic"
;P
skromny987
Nowicjusz