"Mała terenówka"

18 Sty 2009, 18:29

Witam.
Szukam jakiejś "małej terenówki" typu Land Rover Freelander czy Honda CR-V do 18000 pln. Samochód głównie na "polskie asfaltowe drogi"!
Pozdrawiam.
luk6
Nowicjusz

18 Sty 2009, 22:40

Freelander by podpasił, ale jakbyś dorzucił 10 tysięcy to miałbyś już w dobrym stanie a tak to kupisz ale nie w najlepszym.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

19 Sty 2009, 18:18

Czyli do tej kwoty lepiej ogladac sie za Hondą CR-V? Czy jeszcze innym modelem :?:
luk6
Nowicjusz

19 Sty 2009, 18:46

A Suzuki Jimnny lub Vitara,Rav4,Mitsubishi Pajero ? Dobre i niezawodne.
lukatoni
Nowicjusz

19 Sty 2009, 19:04

Powiem że za taką kase to kupisz auto które według opinii ludu będzie bezawaryjne, ale w rzeczywistości będzie już wyeksploatowane i będzie się non-stop psuło.Jednakże z tych wszystkich wymienionych to jednak Freelander najładniej wygląda i chyba jest najbardziej komfortowy.A Honda może i fajna ale za takie pieniądze to zafundujesz sobie nie obrażając nikogo za przeproszeniem g...o.RAV-ka wydaje sie lux ale pierwsze modele ponoć były nieudane.Dopiero te drugie były już ok, ale trzebaby coś dorzucić do puli.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

21 Sty 2009, 14:36

Freelander moze i ladne i komfortowe,ale trudno znalezc warsztat ,który sie zna na tych samochodach.
Po drugie to nie slyszalem,zeby zadna z serii RAV4 była nie udana.
Po trzecie nie porównywal bym japonczykow i anglikow pod wzgledem niezawodnosci.
Wszystko to kwestia cierpliwosci podczas zakupu samochodu i nie oszczedzania na sprawdzeniu auta w warsztacie przed zakupem.
Pozdrawiam.
lukatoni
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik R110 – Renault ZOE
    Silnik R110 jest najnowszym osiągnięciem Renault, lidera na rynku samochodów elektrycznych w Europie, potwierdzającym jego strategię rozwoju i produkcji silników elektrycznych i kolejnym dowodem na know-how ...

27 Sty 2009, 15:17

A ja Ci powiem tyle VITARA i nic więcej nie potrzeba.
Jeżdżę 4 rok 91 rocznik 1.6 wersja 3 drz. i nie ma co narzekać bo i pływałem i ciągałem masy po 2,5 tony na odcinku 50 km, i nigdy jeszcze mnie nie zawiódła.
SLAVCO1983
Nowicjusz

Miejscowość: koło Łodzi