REKLAMA
Witam, cześć i czołem!
Mam do Was, drodzy "współforumowicze", kilka pytań odnośnie zakupu nowego auta.
Chcę się przesiąść na coś mniejszego.
Po sprzedaży dotychczasowego auta zamierzam przeznaczyć na używane auto około 7tyś zł (jako, że jestem młodą osobą nie potrzebuję jakiegoś super, hiper ale ważne żeby jeździł )
Moje kryteria są takie:
- wszechstronny gdyż jestem osobą ponadprzeciętnie wysoką, która potrzebuje dużo miejsca na nogi (żeby nie trzeba było trzymać kierownicy między kolanami) oraz dużo miejsca nad głową (coby się nie schylać)
- w miarę oszczędny. Chodzi mi tu głównie o opłaty związane z ubezpieczeniem, paliwem itp. (Zamierzam kupić auto na gaz. Silnik też nie musi być nie wiadomo jak mocny - nie potrzebuję)
- auto mało awaryjne lub z tanimi częściami. Nie chciałbym przeznaczyć połowy pensji miesięcznie na naprawy
Do tej pory wytypowałem sobie 4 modele, którymi mógłbym jeździć ale jako że nie mam z nimi doświadczenia prosiłbym o uczciwe i konstruktywne opinie na ich temat, oraz możecie zaproponować mi własne typy.
Modele nad którymi się zastanawiam:
- Ford Focus Mk I - Mam do niego pewne obawy ponieważ słyszałem, że lubi mocno gnić,a niestety auto będzie stać cały czas na zewnątrz, gdyż mieszkam w bloku i nie mogę pozwolić sobie na garaż.
- Skoda Fabia I
- Skoda Octavia I
- VW Golf III lub IV
Wszystkim zainteresowanym odpowiedzią na ten temat z góry serdecznie dziękuję i na pewno wezmę Wasze odpowiedzi pod uwagę
Pozdrawiam,
Sebastian