Małe auto na dowóz pizzy, tylko miasto. 2,5k

23 Wrz 2015, 13:39

Żółtek napisał(a):Matiz w porównaniu z Tico dużo pali a nie jest bardziej dynamiczny.

Guzik prawda. Silniki sa te same, tylko zasilanie inne na "+" dla Matiza bo ma wtrysk zamiast gaźnika. Matiz pali z pół litra więcej temu bo jest ciężejszy od Tico.

Barol napisał(a):Matiz niczym nie będzie lepszy od Tico..

Kolejny mit.

Matiz to nowsza konstrukcja, wyższe nadwozie, prędzej dostępne wyposażenie typu el. szyby, central zamek i większy wybór aut w dobrym stanie.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

23 Wrz 2015, 19:32

No i co z tego że jest wyższy skoro na zakrętach przy większych prędkościach auto jest mało stabilne nie mówiąc już o silniejszym wietrze i jeżdzie na autostradzie czy drogach ekspresowych..
Z większym wyborem też się będę kłócił,widziałem sporo tego i tego i dużo egzemplarzy ma problemy z rdzą..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Wrz 2015, 19:46

Wysokość ma najmniej do stabilności. Stabilność auta zależy przede wszystkim od położenia środka ciężkości i charakterystyki zawieszenia.
Autor jak zaznaczył w temacie ma służyć do miasta, więc gdzie ty widzisz problem z dużymi prędkościami ?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

23 Wrz 2015, 20:17

Pisze czysto teoretycznie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Wrz 2015, 20:22

Barol napisał(a):Pisze czysto teoretycznie..

Wiem.

A ja pisze jak to jest w praktyce na drodze.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

23 Wrz 2015, 23:08

Matiz dość fajne autko ale dość ciasne (tico to samo) więc warto poszukać ten pod nosem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] ten też blisko
[link do oferty na Olx wygasł]
to kilka przykładowych matizów z okolic ale bez gazu
[link do oferty na Olx wygasł] a tu sztuka z gazem ale już chyba dalej
Ja polecam też citroena AX bo nie wiem czy ktoś go wcześniej nie polecał warto poszukać. :ok: Mało palą i są mało awaryjne lub saxo też można popatrzeć są troszkę nowsze od AX-ów. :wink:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Niezidentyfikowany przycisk w samochodach marki Toyota
    Do czego służy przycisk (o ile to przycisk) widoczny na załączonym zdjęciu w samochodach marki Toyota. Nie ma raczej znaczenia czy jest to hybryda czy też zwykła benzyna. Jedne po prostu go mają a inne nie. Przejrzałem instrukcję ...

24 Wrz 2015, 15:01

Pierwszy Matiz jest od domorosłych handlarzy. Czasem mają coś dobrego ale nie liczyłbym na fajerwerki.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Wrz 2015, 15:23

Pierwszy Matiz wygląda na bardzo dobry stan. Czy tam ważne, handlarz nie handlarz, za tą kwotę cudów nie ma co wiele wymagać.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

24 Wrz 2015, 16:24

Tu ode mnie propozycje.
Koniu
Forumowicz VIP

25 Wrz 2015, 07:55

A czy ktoś patrzył na Mazde którą wrzuciłem? Wygląda na dobrze utrzymaną i za niedługo można ją zarejestrować jako zabytek a co za tym idzie cena automatycznie wzrasta.
Dla przypomnienia [link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2015, 14:19

Oj Barolku, pojecie masz mizerne o autach a wszędzie cie pełno (albo wprowadzasz ludzi w błąd próbując nierzadko opychać auta znajomych, rodziny itp? ) :(
Tak apropos; To ta mazda juz od paru lat może być rejestrowana jako zabytek a nie "za niedługo" Kryterium to wiek min. 25 lat i 70% oryginalnosci i wówczas można sie starać o żółte tablice.
A jesli chodzi o temat to autor szuka oszczędnego auta do intensywnej miejskiej eksploatacji na codzień a nie youngtimera na niedzielne przejazdżki czy zloty. Taka Mazda z 1.4 na gaźniku dwugardzielowym nie jest oszczędna :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

26 Wrz 2015, 07:55

No to mnie oświeciłeś Einsteinie :roll: jakbyś pomyślał dlaczego napisałem za niedługo ale ok nie będę tego komentował bo szkoda czasu.. do tego auto z gazem nie będzie ekonomiczne ok też nie skomentuje.. przecież handlarzyki wiedzą lepiej..
Barol
Awatar użytkownika

26 Wrz 2015, 18:22

krikus napisał(a):Wysokość ma najmniej do stabilności. Stabilność auta zależy przede wszystkim od położenia środka ciężkości
Fizyka nie jest moją mocną stroną, ale wydaje mi się, że wysokość jednakowoż wpływa na środek ciężkości :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

26 Wrz 2015, 20:40

Barol napisał(a):przecież handlarzyki wiedzą lepiej..

Barol nie potrzebnie się obruszasz... :ok:

Ja obstawiam micrę 1,0...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

26 Wrz 2015, 20:51

Wrzuciłem dwie Micry wyżej, ostatnim czasem jedna pani miała do sprzedania za 1400 z progami do malowania, poszła w tydzień :mrgreen:
Ode mnie Polo jeszcze, znajoma podrzuciła
Koniu
Forumowicz VIP