Małe auto na dowóz pizzy, tylko miasto. 2,5k

26 Wrz 2015, 21:05

Koniu napisał(a):Ode mnie Polo jeszcze, znajoma podrzuciła

Diesel odpada a polo 1,0 pali lpg więcej niż mój 2,0... testowane... a 1,4 podobnie do lexa 3,0 :D
Ogólnie jest to niemiecka taniość :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

27 Wrz 2015, 09:41

szybki napisał(a):polo 1,0 pali lpg więcej niż mój 2,0... testowane...

Ehhh... :roll:
Kuzyn ma przedliftowego Ave1 2.0, serwisowanego w jednym z najlepszych warsztatów zajmujących się Japońcami we Wrocławiu. Jeździ na samej benzynie. Miasto - 11 litrów, trasa 7. Ze spalania jest bardzo zadowolony, bo to naprawdę niewielkie wartości jak na dwulitrowy, całkiem dynamiczny silnik (mój Focus 1.6 pali podobnie, a jedzie o wiele gorzej). No i faktycznie po wykonaniu startera po zakupie auto mu się nie psuje - wymiany mają charakter czysto eksploatacyjny.
Dlaczego o tym piszę? Dlatego, że to auto jest na tyle dobre (co nie znaczy, że nie bez wad), że nie potrzebuje reklamy typu "pali tyle co polo 1.0", która ma tyle wspólnego z prawdą, co:
szybki napisał(a):a 1,4 podobnie do lexa 3,0

Zauważ szybki, że od jakiegoś czasu mamy tu na forum posiadacza ISa200, który sam uczciwie przyznaje, że jego auto spala średnio ponad 10 litrów Pb. Zejdźmy na ziemię :ok:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS z nowym przestronnym wnętrzem
    Kluczowymi założeniami programu rozwojowego nowej generacji modelu IS były wiodąca w segmencie przyjemność prowadzenia, wyrafinowany komfort oraz intuicyjność obsługi urządzeń pokładowych. Znalazło to swoje odzwierciedlenie ...