Małe,bezpieczne dla kobiety ok 10tys

26 Sty 2013, 00:22

Czytajcie ze zrozumieniem , przecież pisałem , że focus odpada. Honda się jej nie podoba i Clio :) Zostaje narazie pug i fabia
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

26 Sty 2013, 07:51

@rustin sorry nie chcę być wredna, ale czego ty oczekujesz od aut za ok 10tys? bez rdzy, zgniłego podwozia, itd. nówki nie znajdziesz, a nikt przy zdrowych zmysłach nie opchnie sprawnego auta za tą śmieszną cenę :P jak masz takie wymagania to kup auto z salonu :naughty:

założę się, że Twojej żonie spodoba się Opel Tigra bądź Smart Roadster :P
Fakt, Renault clio wersja 3 drzwiowa, mały ładny bezawaryjny i niewiele pali, a przy tym bardzo zwrotny, Cytryna C2 jest fajna, warto się nad kupnem zastanowić, ale nie z tej półki cenowej, Smart mały i wszędzie zaparkuje, ale ja bym osobiście do tego nie wsiadła, vw lupo, niesamowicie dynamiczny i mało pali ok 5l :ok: warto zastanowić się nad: Dacia Sandero, mały i zwrotny, dobrze dobrany silnik, wydajny w mieście

a w zimę
Skoda fabia za kiepska słaba widoczność, źle się trzyma drogi, rzuca na zakrętach
Clio boksuje się strasznie, można zatrzeć silnik, a jak nieodśnieżona droga to czujesz i słyszysz jak "rysuje się i odpadnie ci" podwozie
VW Lupo przypomina mi seicento, taki klocek, ale lepszy na zimę niż Clio :wink:

,
Ostatnio edytowany przez HigherLove 26 Sty 2013, 09:17, edytowano w sumie 3 razy
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 13 05 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: audi
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Sty 2013, 08:56

Killaz napisał(a): Prawdziwe okazje rozchodzą się po rodzinie albo wystawiane są za ceny które my uznajemy za niebotyczne, albo przynajmniej wyższe od średniej ceny.
racja, ale czasami wygórowana cena nie oznacza, że auto sprawniejsze
prawdziwe okazje to kupno auta od "dziadków" nie koniecznie z rodziny, sorki za określenie :oops: starsze osoby kupują wymarzone auta na "stare lata", wiadomo emerytura/renta mogą sobie pozwolić, a co najważniejsze o samochód TO DBAJĄ, jeżdżą rzadko ale przepisowo, nie szarżują po drogach, silniczek nie zatarty, podwozie dobre (zazwyczaj auta garażowane, tu uwaga - jak nie masz garażu, nie kupuj auta garażowanego - jedna zima i auto do d**), auta są czyściutkie, zadbane, niewielki przebieg :ok:
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2013, 10:12

Nie bardzo rozumiem co ma 10 tys do nie rdzewienia auta? kupisz audi a4 czy nawet 80 zadbaną taką jak ostatnio kuzyn kupił i też nie rdzewieję a dał 5 tys.
rustin
Aktywny

26 Sty 2013, 10:50

rustin napisał(a): do nie rdzewienia auta
:shock: :lol: chyba Tobie też ubolewa czytanie ze zrozumieniem. czy ja cos takiego napisałam :lol:
Każde auto rdzewieje, jak konserwujesz podwozie, stosujesz farby podkładowe czy kładziesz szpachle bitex itd to ci nie zardzewieje tak szybko, stan auta świadczy o właścicielu, no chyba, że wierzysz, że auto 13letnie jest bez ognisk rdzy po 13 zimach na polskich drogach :naughty: :sly: a ja napisałam że nie znajdziesz auta bez rdzy, w mniejszym czy większym stopniu za 10tys będzie zżarte lub sprzedający odwalił kosmetykę, to wtedy jest zadbane :wink:
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2013, 10:52

Przyjedź do mnie to Ci pokaże auto bez rdzy, jak znajdziesz jakieś ognisko rdzy to ci oddam za paliwo jak nie to dajesz mi tysiaka.
rustin
Aktywny

26 Sty 2013, 11:11

podjedź ty do mnie, mam w garażu kanał i podnośnik coś się znajdzie :lol: :lol: szkolne przepychanki :wink:
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2013, 12:22

niestety rustin jest nastawiony jedynie na fabie i 206, bo cala reszta samochodow z focusem na czele jest przegnila od rdzy
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

26 Sty 2013, 12:49

Chcecie mi wciskać auto którego nie chcę? Długo jestem na forum i takiego czegoś nie było.
Focus się nie podoba i nie chcę bo wiem co znaczy w nim rdza.
Gdzie się podziali starzy userzy na tym forum :o
rustin
Aktywny

26 Sty 2013, 13:00

@czempion :ok:
Wszystko zależy na jakie "auto" przy kupnie się trafi, nie ma do tego nic marka czy model, ale stan techniczny auta :wink: każdy ma swoje rację, a rustin niech sam wybierze - mam nadzieje, że dobrze trafi, a nie jak mój sąsiad "mądrzył się, narzucał swe rację, wybierał, a przebierał w ofertach i rzęcha ma" :naughty:
@rustin fakt zna się na fordach, bo jeździ Mondeo, ach ta rdza :P
Ostatnio edytowany przez HigherLove, 26 Sty 2013, 13:05, edytowano w sumie 1 raz
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2013, 13:03

@rustin
masz swoje kryteria wyboru ok, ale skoro jestes tak zamkniety na propozycje to po co zalozyles ten temat, jestes zdecydowany na fabie ( napisalem ci co sie psuje w fabii) albo 206 i ciagle jestes za swoim to idz kup
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

26 Sty 2013, 13:18

Akurat znam się na forda i moje mk3 nie ma problemu z rdzą.
Słucham też innych propozycji ale jak raz napisałem , że focus nie to coście się uczepili 2 strony :x
rustin
Aktywny

26 Sty 2013, 13:29

rustin mała prośba pisz do kogo się zwracasz np @ktoś, nie pisz w liczbie mnogiej jak polemizujesz z 1 osobą :wink: a tematu focusa to uczepiłeś się TY, po prostu te słowo ignoruj, przyjrzyj się w.w. propozycjom dziękuje za uwagę P.S..
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Sty 2013, 13:33

Astra 2,Corsa C,Audi A3,Citroen C3? Może coś z tych ?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Sty 2013, 22:31

jedno małe wtrącenie małe nigdy nie będzie bezpieczne :no:
nawet jak będzie miec poduszki i inne pierdoły,
bezpieczne w sensie dla odsób jadących w środku bo dla otoczenia bardzo bezpieczne jest :mrgreen:
i jak patrzycie na testy i gwiazdki to zobaczcie sobie ile w ocienie jest za bezpieczeństwo pieszych i innych a ile za pasażerów :mrgreen:
przykładowo renault clio 5 gwiazdek super hiper przy zderzeniu z jakąkolwiek starą terenówką czy nawet Warszawą M20 (brak jakiejkolwiek gwiazdki) przy prędkości 70-80km/h wygląda jak pomięta puszka z mielonką w środku,
bezpieczeństwo pasażerów ok ale w dużych samochodach, jeśli nowoczesnych to takich które potrafią rozproszyć energię uderzenia, zwłaszcza warto popatrzeć na próby zderzeniowe nie pełnym przodem a 1/4 lewą (kierowcy) pięknie weryfikuje bzdurne gwiazdki

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

do pooglądania ja pięknie w 5cio gwiazdkowych autach mija się człowiek z poduszką :shock:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)