Małe do 35 tys

11 Gru 2013, 18:10

dzida napisał(a):Nikt nie mówił, że trzeba rezygnować ale dla niektórych sportowy i usportowiony oznacza, że na takiego wygląda i tu właśnie chodzi o uzgodnienie o co chodzi, a nie wyśmiewanie

Tu właśnie o to chodzi że autor tego nie określił. Podając 350z w jakimś tam przykładzie utwierdził mnie w przekonaniu, że chodzi o samochód sportowy. Tu trzeba lepiej precyzować, a nie obrażać użytkowników, którzy chcą pomóc. Nie jest problemem napisać - wyglądający na sportowy :ok:...

Dla nie których to właśnie oznacza, ponieważ nie rozumieją znaczenia tych słów... W takim wypadku oszczędzić sobie dziwnych postów (ze strony autora) tylko przyznać się do błędu ale widocznie nie którzy tego nie rozumieją. Ja próbowałem pomóc i dostałem dziwną odpowiedź z "nabijaniem postów". Nie to nie... Miłego szukania.

marik napisał(a):Nawet takie autka, jak MX-5 są sportowymi.

A czy ktokolwiek mówił wcześniej o MX-5??? MX-5 Można już nazwać samochodem usportowionym. Na pewno bliżej jej do sportu niż zwykłemu Civic'owi 1.8. Trzeba się po prostu określać...

Pozdrawiam :).
Ostatnio edytowany przez Vermin, 11 Gru 2013, 18:14, edytowano w sumie 1 raz
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

11 Gru 2013, 18:12

Właśnie podałem, że NIE interesuje mnie 350z ze względu na koszta. A Ty dalej drążyłeś ten temat. To TWÓJ błąd, nie mój.
marik

11 Gru 2013, 18:16

marik napisał(a):Właśnie podałem, że NIE interesuje mnie 350z ze względu na koszta. A Ty dalej drążyłeś ten temat. To TWÓJ błąd, nie mój.

Bo chciałem się dowiedzieć jakie koszta Cię odstraszają... Była to jedna z lepszych opcji (w samochodach sportowych) w tej cenie. Dlatego chciałem się dowiedzieć co Cię odstraszyło... Pisałeś tak jakby jedynym minusem była "niby awaryjność".

Vermin
Stały forumowicz

11 Gru 2013, 18:19

350z jest bardzo fajnym samochodem... Ale, czemu nie? Zmiana opon co sezon lub dwa, paliwa dużo pali, ubezpieczenie koło 5 tys (jak się nie mylę)... Koszta utrzymania są zbyt wysokie. Poza tym nie potrzebne mi ~280 km
marik

11 Gru 2013, 18:29

O taką właśnie odpowiedź mi chodziło. Zainteresuj się E90 bo warto. Ewentualnie BMW 1 może spełnić Twoje wymagania bo chyba jej pod uwagę nie brałeś... Na pewno bliżej im do "usportowionych" niż zwyczajnemu Civic'owi 1.8...

Opony akurat będziesz zmieniał tak samo często w 350z jak w Civic'u... No chyba że przewidujesz mocniejszą eksploatacje tych samochodów, wtedy możesz oczywiście zapomnieć o niskim spalaniu nawet w Tico.

Aha, no i BMW Z3(tutaj budżet aż za duży)/Z4(tutaj z budżetem bardzo na styk)!!! Bardzo dobre samochody. Polecam. Zastanów się...

Vermin
Stały forumowicz

11 Gru 2013, 19:46

Właśnie się spodziewałem, że mi polecicie BMW. Interesowałem się tym, nie raz. e90 fajne, ale roczniki koło 2005... Z3? Za stary dla mnie. A Z4? No cóż... Strasznie mi się podoba... Problem jest oczywiście w tym, że jest to roadster... Silnik 2.2 170 km byłby odpowiedni (2.0 150 to podobno straszna rzadkość). Niestety soft byłby ciężki na zimę... Chyba, że ktoś już ma doświadczenia z całorocznej eksploatacji Z4? I jeszcze proponowałeś mi 1. Też znana mi propozycja... Jednak natknąłem się z opiniami, że w starszych lubi się sporo psuć... Chyba 2007 rocznik (poliftowy) bym wyrwał. Jednak chciałbym poznać opinię osoby, która nim jeździła. RWD kusi. Ale też słyszałem, że lepiej dołożyć te kilka tysięcy na serię 3, bo 1-ka nie jest aż tak udana. Co o tym sądzicie?
marik

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SUV’y w rozmiarze XL od Lexusa
    Największym samochodem klasy SUV, sprzedawanym przez Lexusa w Polsce jest cieszący się dużą popularnością model RX. Tymczasem na rynkach światowych – w tym za naszą wschodnią granicą – marka oferuje dwa jeszcze ...

11 Gru 2013, 21:51

dzida napisał(a):Vermin i szybki co Wy chcecie od niego?
Ktoś nie wie co kupić więc pyta się na forum i po to są inni aby go naprostować a nie wyśmiewać. Mogli byście się ogarnąć a nie nabijacie posty... Nic nie piszcie jak nie macie nic mądrego do powiedzenia...

Jak ustalasz poziom odpowiedzi to ustał poziom pytania... :ok:

Na tej zasadzie możemy gdybać, strzelać, próbowac a i tak w każdym modelu znajdzie się coś na nie.

Efekt 350z nie bo zużywają się opony i dużo pali a z4 2,2 ok. bo pewnie mniej pali a opony są na stałe...

Więc dzida ja się nie wtrącam zobaczymy jakie auto wybierzecie i kiedy :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

11 Gru 2013, 22:24

szybki napisał(a): z4 2,2 ok

I kolejny , co postów nie czyta. Z4 muszę odrzucić ze względu na to, że w sezonie zimowym auto będzie jeżdżone. Opony w tym modelu nie są na sezon. Spalanie 11-12 litrów... Jakoś by się przełknęło...
marik

12 Gru 2013, 13:38

szybki napisał
dobry tekst, masz u mnie wielkiego plusa jak słoniowa trąba (zimna), reszta z Twoch wypowiedzi też jest gitara :mrgreen:

Podobno pracownicy ERY mają problem bo pracę przenoszą do domu :naughty:

no tak to była bardzo pomocna odpowiedź z sensem :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

12 Gru 2013, 14:00

dzida napisał(a): szybki napisał
dobry tekst, masz u mnie wielkiego plusa jak słoniowa trąba (zimna), reszta z Twoch wypowiedzi też jest gitara :mrgreen:

Podobno pracownicy ERY mają problem bo pracę przenoszą do domu :naughty:

no tak to była bardzo pomocna odpowiedź z sensem :ok:

Tak samo jak pytanie, więc może coś komuś da do myslenia :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

13 Gru 2013, 15:35

To może skończymy spam, a zaczniecie proponować coś ciekawego? Może opiszę to, co moglibyście mi zrecenzować (ale proszę o osoby, które znają te samochody z jazdy)
-Alfa Romeo GT
-Alfa Romeo 159 (sedan)
-Alfa Romeo Brera (coupe)
-BMW Seria 1
-BMW Seria 3
-BMW Z4
-Chevrolet Cruze (choć sam podchodzę średnio do tego)
-Ford Focus
-Honda Civic
-Hyundai Coupe (Raczej mało mi się podoba, ale cena dobra)
-Kia Ceed/proCeed (Nie czytałem o niej jeszcze)
-Mazda MX-5 NC
-Mercedes-Benz C-klasse 3d (W środku merce są fajne, w moim jednak buda za duża)
-Mini (choć tu nie znam się wcale, te zegary mi dość słabo podchodzą)
-Opel Astra
-Renault Megane Coupe (fajny, choć nie chcę mieć problemów z awaryjnością)
-Smart Roadster (już dość wiekowe i małe... Ale wrażenia z jazdy podobno duże)
-Volkswagen Golf (najchętniej GTD)

Nie wiem... Może macie ciekawsze propozycje... Lub jest ktoś mi w stanie opisać któryś z powyższych modeli, jak miał możliwość jazdy? Audi A3 odrzuciłem z powodu ceny i słabego designu sprzed liftowych modeli... I weźcie temat na poważnie. Wiem, że te propozycje miałyby problem z nazwaniem się usportowionymi... Ale to tylko opcje. Też ciekawe opcje są z tej listy http://autokult.pl/334,hot-b-war-test-porownawczy ... Czekam na propozycje.
marik