Małe, ekonomiczne autko do 7tys

04 Mar 2010, 10:16

a co myślicie o matizie??
mam okazję kupić matiza od znajomych mi osób, który był cały czas garażowany, przebieg nieco ponad 100tys km, a jako, że to znajomi to oczywiście będę miała 'promocyjną cenę' + ewentualność rozłożenia sobie płatności na raty ;)
agacia
Początkujący

Miejscowość: Katowice ^^

04 Mar 2010, 10:40

Odnośnie przebiegu to różnie bywa mam Seicento 2003 i wczoraj stuknęło 48 tysięcy auto z salonu po ojcu. Polecam nawet na długie trasy. Wczoraj zrobiłem 600km jak na małe auto z silnikiem 1.1 fajne auto i polecam tylko trzeba dobrze patrzeć bo jak każde auto lubi mieć rdzę przy nadkolach i tylna klapa praktycznie wszędzie zamek czy pod uszczelką okna. Silnik fire 54 konie przy tej wadze polecam bo mam. nie wypowiem się o innych autach nie posiadam więc plotek powielać nie będę.
harvard
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

04 Mar 2010, 11:35

Propozycja już padła ale... Suzuki swift ;) Bardzo duży plus to 4x4 szczególnie w zimie i szczególnie w przypadku kobiet ;)
RyWe
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

04 Mar 2010, 14:55

ja też polecam swifta. Nad matizem zastanowiłabym się dwa razy, jakoś kierowcy tych samochodów wzbudzają negatywne emocje (swoją "jazdą"):)
pyzia86
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

04 Mar 2010, 15:38

Zrobisz jak będziesz chciała ale na tym forum jest wielu pseudomatizowców.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Mar 2010, 16:45

no mnie chodzi tylko o opinie - na co mam zwrócić uwagę itd...
w sumie o matizie nawet nie myślałam - sporo czytałam na temat tego autka i w zasadzie jedni mówią, że autko do kitu a drudzy, że dobre jak za tą cenę i lepsze od seicento itp.
Dużym plusem niewątpliwie jest fakt, że ten matiz jest od osób, które znam i wiem, że auto jest zadbane. Gdyby nie to, to nawet bym nie myślała o matizie ;D
W przyszłym tygodniu przejadę się do właścicieli i obejrzę go dokładniej ;)
agacia
Początkujący

Miejscowość: Katowice ^^
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Auris Hybrid - kompaktowy hatchback do miasta
    Pod maską znajduje się silnik benzynowy o pojemności 1,8 litra pracujący w cyklu Atkinsona, który w połączeniu z agregatem elektrycznym oferuje moc na poziomie 136 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą stanowiącej ...
    SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...

04 Mar 2010, 16:50

Musisz się przejechać i zobaczyć czy Ci odpowiada. Matiz ma strasznie ścięty przód, dziwna pozycja za kierownicą i ma się wrażenie że siedzi się na kiblu, a na zakrętach że się z nich wypadnie :) Przynajmniej ja się tak czułem, bo przyzwyczaiłem się do "leżącej" pozycji :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

04 Mar 2010, 17:02

Ja miałem okazje nie raz pojeżdzic Matizem wujka i powiem szczerze autko mimo tego że jest małe przypadło mi do gustu,dużym plusem są tylne drzwi przynajmniej nikt nie musi wysiadać zeby ktoś wskoczył do tyłu i ciągle składac fotel (autko 3drzwiowe).Matiz jest świetną alternatywą dla 1-2osób.Aha i powiem jeszcze że raz pojechaliśmy Matizem w dłuższa trase w 3osoby (ja,mój ojciec i wujek własnie) jechaliśmy przed 2godz czy ponad 2godz nie pamietam teraz i po dotarciu na miejsce nikt nie narzekał na komfort jazdy i czasami zdarzyło sie tez jechac ponad 100km/h i powiem szczerze że auto nie miało tendencji gibania sie na boki.Ja osobiście polecam to autko kobietom czy też osobom na dojazdy do pracy,szkoły itp.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Mar 2010, 17:16

Jak na miasto czy krótkie dojazdy to da radę, ale na długą trasę się nie nadaje.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

04 Mar 2010, 18:02

No ja miałem okazje sie przekonać w trasie jak pisałem wcześniej ale też bym nie polecał,Matiz to dobry pierdzik do miasta.
Barol
Awatar użytkownika