Małe, ekonomiczne autko do 7tys

28 Lut 2010, 12:07

Witam!
Widziałam już mnóstwo tematów na temat małych aut w tym przedziale cenowym, jednak wtedy głównie polecane są VW, na które ja po prostu nie jestem w stanie patrzeć, zatem postanowiłam założyć nowy temat ;)
Otóż potrzebuję samochód... powinien być stosunkowo mały, ekonomiczny najlepiej żeby było przy nim jak najmniej roboty (każdy by tak chciał - wiem :razz: )
Autko służyłoby mi przede wszystkim do jazdy na uczelnię i stosunkowo krótkie trasy (ale takich dłuższych nie wykluczam raz na jakiś czas :wink: )
Myślałam sporo o renault twingo, seicento, fordzie ka i oplu corsie b... Co myślicie? może jakiś inny mi polecicie? :grin:
Z góry wszystkim dziękuję ^^
Ostatnio edytowany przez agacia, 28 Lut 2010, 18:09, edytowano w sumie 1 raz
agacia
Początkujący

Miejscowość: Katowice ^^

28 Lut 2010, 12:15

Niestety zaden samochod nie jest idealny,zwlaszcza uzywany.Z tych aut co wymienilas to moim zdaniem Opel corsa B,a autkiem,ktore z pewnoscia przysporzy Ci malo problemow bylby Suzuki Swift,tyle ze ten jest delikatnie mowiac nie za piekny,ale to kwestia przyzwyczajenia.
robert_0886
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice W-wy

28 Lut 2010, 12:31

Opel Corsa B,Fiat SC i Suzuki Swift.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lut 2010, 14:52

suzuki swift nawet nie wygląda tragicznie, ale jakoś ten tył trochę duży mi się wydaje xD
a co do corsy to słyszałam, że rdza ją lubi brać ;P
agacia
Początkujący

28 Lut 2010, 15:06

Mitsubishi Colt, Corsa B ,Seicento
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Lut 2010, 15:41

Jeszcze jakiś Nissan Micra
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo Punto I
albo teraz całkiem przypadkowo znalazłem autko z mojej mieściny i z nawet z mojej dzielnicy które widuje na codzień.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bardzo szybkie mogą być minivany?
    Minivan to z założenia rodzinny samochód, który ma za zadnie przewieźć rodzinę, psa i całkiem pokaźny bagaż z punkt A do punktu B. Takie samochody nie budzą emocji wśród miłośników sportowej jazdy ...

28 Lut 2010, 16:25

hmm.... o micrze słyszałam dużo dobrego ;) - znajomej udało się kupić taką wypasioną wersję - przez rok jedyne co zrobiła to wymiana płynów :P
co do tego punto, to nie wiem... dość niski przebieg ma samochód, więc może kręcony? (ja się nie znam, ale tak niski przebieg podejrzany mi się wydaje xD)
bardzo mi się podoba peugeot 206 ale sporo złych opinii na temat tego autka czytałam - więc nie wiem jak to jest ze 106 ;P
agacia
Początkujący

28 Lut 2010, 16:30

A takie Mitsu ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
robert_0886
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 17:37

Te auta z linków podałem tylko poglądowo bo na pierwszy rzut oka widać że Micra i Punto były bite.Co do 206 to do 7tys dobrej napewno nie znajdziesz a 106 wiesz co różne opinie panują,sąsiadka jeżdzi 106 i auto co chwile na warsztacie stoi (zresztą znowu go nie widze wiec pewnie znowu gdzieś na miescie stoi) ale z drugiej strony dobry kumpel przed świetami sprawił sobie 106 i jak narazie jest zadowolony ale auto miał pewne bo od mechanika a ta 106 z mojego linku to akurat z mojej mieściny jest i kobieta która nią jezdzi mieszka nie daleko mnie i osobiście tą 106 widuje prawi codziennie wiec ona też rzadko kiedy warsztat odwiedza.Ale dobra koniec zachwalania,wracam do tematu,jakieś pare miesiecy temu ciotka śmigała Corsa B 1.0 z gazem,głównie od pracy i do miasta na zakupy,autko robiło dziennie mało kilometrów i było bez wspomagania ale i tak przejeżdziła ja wiem ładne prawie 2lata (w zaokrągleniu) i z tego co mi mówiła to dla niej autko było wystarczajace.Ja bym włączył w poszukiwania jeszcze VW Polo,bardzo dobre autko do miasta i dla kobiety,godnie zainteresowania.

ten z linku wydaje sie byc wporządku.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 18:20

robert_0886 - link nie działa ...
no ten VW nawet nieźle wygląda (w przeciwieństwie do swoich starszych wersji) ale dość okrojony opis >.<
Co do tej 106 to mogłabym się skusić (zwłaszcza, że nie jest tak kompletnie "obca" i ktoś zna jej historię), ale jakoś przeraża mnie jej kolor ~.~ może to i głupie ale jakoś nie bardzo pasuje mi biały kolor :???: . Ojciec ma białe tico i ta rdza aż razi w oczy na tym białym lakierze xD
agacia
Początkujący

28 Lut 2010, 18:41

Sorry poprawiam:
robert_0886
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 18:53

Za te pieniądze, a nawet mniej to znajdziesz ładne Seicento od pierwszego właściciela, 2003 rok spokojnie. Tylko koniecznie 1,1 MPI z dobrą instalacją gazową i posłuży Ci długo. Przynajmniej mi służyło przez 198tys km jako auto służbowe :wink:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

28 Lut 2010, 19:53

no ten colt ładny, tylko szukam czegoś po co nie będę musiała pół Polski przejechać ;D
nad sejem długo myślałam, ale teraz bardziej skłaniam się ku corsie 1.5 TD...
agacia
Początkujący

28 Lut 2010, 20:14

Jak widze jesteś z Katowic a więc w Katowicach jak i jego obrębie jest mnóstwo komisów,pojezdzij z kimś pooglądaj albo jak Ci cos wpadnie w oko to wrzuc link tutaj a my Ci mniej wiecej powiemy co i jak.A do tej 106 to doskonale Cie rozumiem że nie chcesz białego.

zobacz na tą Corse:
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2010, 20:34

Z tym coltem to tylko dalem przyklad,pojezdzij wlasnie po komisach w swojej okolicy,ale to dobre w miare trwale auta.wolalbym japonczyka niz wloskiego seicento...to jak maluch exlusive...
robert_0886
Nowicjusz
Awatar użytkownika