Małe ekonomiczne auto do 3tyś.

07 Gru 2008, 09:33

Potrzebuje małe ekonomiczne auto do 3tyś i zastanawiałem się nad cc lub uno co wy na to?
maniek cz-wa
Nowicjusz

07 Gru 2008, 09:53

jak dla mnie to lepsze CC900, jakoś bardziej mi się widzi niż ten kanciak uno, miałem takiego cienkiego i jeździłem prawie rok bez żadnych problemów.
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

07 Gru 2008, 11:13

No nie wiem czy CC jest dobrym wyborem. Nie ma bowiem wspomagania, elektryki szyb i lusterek, klimy, skóry, centralnego zamka, autoalarmu, bagażnika (jeżeli ktoś zdecyduje się na LPG, a zdecyduje na pewno).
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Gru 2008, 11:48

Dishman napisał(a):No nie wiem czy CC jest dobrym wyborem. Nie ma bowiem wspomagania, elektryki szyb i lusterek, klimy, skóry, centralnego zamka, autoalarmu, bagażnika (jeżeli ktoś zdecyduje się na LPG, a zdecyduje na pewno).

I po co cwaniakujesz??? Zresztą wychodziły seryjnie cc które miały zarówno klimę, centralny zamek, elektryczne szyby, autoalarm... Co do wspomagania to i tak leciutko się kręci... Polecam cc silnik dużo nie pali jest nawet i zrywny i przy dbaniu o niego odwdzięcza się bezawaryjnością :)
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

07 Gru 2008, 11:56

Dishman napisał(a):No nie wiem czy CC jest dobrym wyborem. Nie ma bowiem wspomagania, elektryki szyb i lusterek, klimy, skóry, centralnego zamka, autoalarmu, bagażnika (jeżeli ktoś zdecyduje się na LPG, a zdecyduje na pewno).

kolego to ma być auto do 3tys zł a nie limuzyna!!!
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

07 Gru 2008, 18:02

CC to nie jest zły wybór. Części do niego (zresztą tak jak do uno) są śmiesznie tanie, a wiele napraw samemu bez problemu można przeprowadzić
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M3 i BMW M4 Coupe z nowym, mocnym silnikiem
    Debiut nowego BMW M3 Limuzyna oraz nowego BMW M4 Coupe zwiastuje wejście na rynek nowej generacji samochodów sportowych o wysokich osiągach, stworzonych przez BMW M GmgH, a także oznacza zaszczepienie filozofii BMW ...

07 Gru 2008, 19:08

Ja terz bardziej stawiam na CC tylko niewiem jak u niego ze spalaniem i awarjami
maniek cz-wa
Nowicjusz

08 Gru 2008, 00:15

Mój kolega miał uno. Jest większe od cc , wygodniejsze , ma większy bagażnik i są modele 5-cio drzwiowe. Wiem ,że nie szukasz limuzyny więc jeśli jeździsz sam lub w 2 osoby to cc moze wystarczyć. Ale na 3 osoby lub więcej to chyba uno lepsze. Życzę udanego zakupu i pozdrawiam.
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Okolice Nowego Sącza

08 Gru 2008, 01:54

Zdecydowanie Uno. Jest większe od CC a wygląda jak wygląda, ale w tej cenie nie to się liczy polecam 1.1 fire. Auto daje rade jest dość zrywne i mało pali. Awaryjność jak to we Fiatach-przeciętna, dodatkowo 5 drzwi. Ja zrobiłem Uno 50 tyś zanim sprzedałem a poza drobnymi usterkami nic się nie działo(50 tyś od przebiegu 120tyś) CC 900 z przebiegiem 76tyś non stop na warsztacie, głównie zawieszenie, ale dla tego zmieniłem je na Uno.
piotr84
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz - okolice

08 Gru 2008, 12:52

CC pali 7 litrów jak nic. Nie jest to zadowalający wynik. Jedyne co moge doradzić to dołożyć ten 2000 zł ... poczekać aż się uzbiera i zaatakować opla corse :P No ale wybór należy do Ciebie. Jeśli masz te 3000 zł i wiesz, ze więcej na chwile obedną nie możesz wydać, no i że nie uzbierasz to kup CC.
LUDZIE, którzy piją, są dla mnie NICZYM .............................................NICZYM BRACIA!
Czapla
Nowicjusz

Miejscowość: że znowu ...

08 Gru 2008, 16:24

tylko niewiem czy już sie rozejżeć czy poczekać do nowego roku :?:
maniek cz-wa
Nowicjusz

08 Gru 2008, 19:03

Po nowym roku auta zwykle tanieją, bo jakby nie patrzeć "postarzały" się o rok. No a im bliżej wiosny, tym większa na nie podaż, a więc to też ma wpływ na kształtowanie ceny
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

11 Gru 2008, 18:40

Ja bym ci radził wybrać Fiata Uno...naprawy są tanie jak barszcz, mało pali, tylko że blachy są słabe i często bedziesz robił z zawieszeniem (':?') . Moje Uno 1.1 ma już 350 tys. przebiegu i jeszcze można nim nieżle pogarować (':D')
Stinger91
Nowicjusz