Małe kombi do 20tys.

27 Paź 2015, 00:05

Witam
Niebawem będę chciał zmienić auto,obecnie golf 4 1.4 Pb.Moim priorytetem będzie małe kombi dla rodziny 2+1,budżet ok.20-21 tys.Auto,przeznaczone będzie na codzienne dojazdy do pracy 2x20km,co jakiś czas dłuższy wyjazd w trasę.2x100km.Większość jazdy to trasa poza miastem.Z racji tego ,że auto będzie stało na parkingu pod blokiem chciałbym jakieś kombi o dobrych blachach,również o dobrym zawieszeniu gdyż odcinek 20km do pracy nie należy do najlepszych jeśli chodzi o nawierzchnię.Ponadto jak wszyscy tutaj na forum chcę ,żeby było mało awaryjne i ekonomiczne.Moje typy,które mi się podobają to:
Volvo V50 2.0 diesel i Audi A4 B6 1,9TDI.Wiem,że Audi ma niezbyt dobre zawieszenie.
Celuję głównie w diesle bo nie wiem czy sama czysta benzyna na takiej trasie będzie w miarę ekonomiczna jeśli chodzi o te 2 marki lecz z silnikami benzynowymi.Jeśli chodzi o auto z gazem to jakoś sceptycznie do tego podchodzę .Proszę o Wasze sugestie.
artixp
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Golf IV
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

27 Paź 2015, 21:48

Polecam Lexus IS. Problemów nie sprawi, zagazować mozna i warto to zrobic.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Paź 2015, 07:26

artixp napisał(a):Jeśli chodzi o auto z gazem to jakoś sceptycznie do tego podchodzę

Lepsze dobre LPG niż jakiś wysłużony diesel
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

28 Paź 2015, 17:05

Volvo niezle w dieselku, jak ma byc mlodsze to moze Focus :mrgreen: , w koncu to blizniaki.
Silniki sa trwale, a twoj styl jazdy pasuje pod diesla.

Przyklad fajnego V50 [link do mobile.de wygasł]

Focus - http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=231899
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Biały osad pod korkiem oleju
    Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...