Małe miejskie auto do 15k pln

14 Lis 2024, 17:10

cześć
szukam auta dla żony
budżet to ~15k pln

w gre wchodzi benzyna -przebiegi roczne to ok 5 tyś km -auto typowo na dojazd do pracy,zakupy. na dalsze trasy mamy mój samochód.

w oko wpadł mi hyundai i20 2008-2012 1.4 / 1.6 co o tym myślicie?

obecnie posiada hyundaia getz 2007 ale gnije to niesamowicie -dlatego też konieczna jest zmiana auta.
podwale619
Nowicjusz

14 Lis 2024, 17:57

podwale619 napisał(a):w oko wpadł mi hyundai i20 2008-2012 1.4 / 1.6 co o tym myślicie?

Ogólnie spoko ale tych aut praktycznie nie ma na rynku, wszędzie 1.2, a jak już się coś pojawi to nie w budżecie 15k

Ogólnie auta segmentu b są w większości udane także nie musisz się skupiać na konkretnym modelu. Pomijając jakieś odpały pokroju mini coopera można kupować prawie wszystko, w takim budżecie to będą proste konstrukcje, gdzie nie za bardzo jest się co psuć. Zainteresowałbym się suzuki swift, ładne a mechanicznie bardzo dobre, mniej popularny model więc nie trzyma ceny jakoś wybitnie
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Lis 2024, 11:35

suzuki swift mówisz o której generacji? 4 czy 5?

coś a np Ford Fiesta VII 1.4 ?
podwale619
Nowicjusz

19 Lis 2024, 13:58

jako kobieta jeżdżę już czwartą Corsą i każdej kobiecie ten samochód polecę, w dodatku Tobie również bo mieści się w budżecie jeśli kupisz starsze autko w dobrym stanie, ponadto starsze w tym modelu nie oznacza złomu a auto którym spokojnie można jeździć tysiące km miesięcznie
matyldav
Nowicjusz

19 Lis 2024, 17:58

matyldav napisał(a):ko kobieta jeżdżę już czwartą Corsą i każdej kobiecie ten samochód polecę, w dodatku Tobie również bo mieści się w budżecie jeśli kupisz starsze autko w dobrym stanie, ponadto starsze w tym modelu nie oznacza złomu a auto którym spokojnie można jeździć tysiące km miesięcznie

Jako kobieta możesz mieć trochę wypaczony pogląd na auta, do tego nie wiemy ile km.zrobiłaś tymi Oplami, nie wiemy co dla Ciebie jest ok.itd.
Napisałem tak bo Twoje chwalenie bezwarunkowe i ogólne corsy jest mocno wprowadzające w błąd. Są to auta na dostateczny plus i to w wersjach najlepszych. Nękane przez mnóstwo awarii, kiepskie silniki i elektromechaniczne zostawiają sporo do życzenia.

To tyle że wspaniałości Opla :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

19 Lis 2024, 18:12

Dla mnie to konto do zbanowania bo jak popatrzysz na inne posty to widać że spam i randomowo wrzucone jakieś posty z ogólnikami żeby nie było tylko reklamy ;)
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga, roboty drogowe!
    Jazda w strefie robót drogowych wiąże się z wieloma zagrożeniami, m.in. z powodu zmienionej organizacji ruchu czy ubytków w nawierzchni. Odpowiednia prędkość i zachowanie dystansu – o czym jeszcze powinni ...

22 Lis 2024, 15:19

ponawiam zapytanie
co sądzicie o Ford Fiesta VII 1.4 ?
podwale619
Nowicjusz