Małe, miejskie auto na dojazdy do pracy

26 Paź 2018, 09:30

Szukam auta na dojazdy do pracy, jak w temacie. Budżet zakupu do 3500zł. Podobają mi się małe auta pokroju VW Lupo czy Toyoty Aygo.
Auto będzie jeździć jedynie po mieście - kilka do kilkunastu kilometrów dziennie. Coś mechanicznie prostego i bez zbędnej elektroniki, z możliwością zakupu tanich części, gdzie mechanik będzie brał 50zł za naprawę ;)

Pozostałe informacje:
- Benzyna
- Skrzynia manualna
- Wspomaganie
- Elektryczne szyby
- Centralny zamek

Czy w tej cenie i wymaganiach można znaleźć coś sensownego?
atp
Nowicjusz

Miejscowość: Września
Prawo jazdy: 14 06 2003
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Renault Scenic II
Silnik: 1.5 DCI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

26 Paź 2018, 15:38

Aygo za 3500zł? Serio? :roll:

W tym budżecie szukasz czegoś co będzie w najlepszym stanie,żądanie wyposażenia mija się z celem..

Szkoda że trochę daleko mieszkasz bo niedaleko mnie stoi na sell SC w bdb stanie od starszego pana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Paź 2018, 15:57

Barol napisał(a):Aygo za 3500zł? Serio?

Eee... No ale ja nigdzie nie napisałem że chciałbym Aygo. Napisałem jedynie że podobają mi się małe auta i wymieniłem dwa modele.

Barol napisał(a):W tym budżecie szukasz czegoś co będzie w najlepszym stanie,żądanie wyposażenia mija się z celem..

Dlatego na końcu napisałem "Czy w tej cenie i wymaganiach można znaleźć coś sensownego?"

To nie ma być auto dynamicznie, spokojnie wystarczy silnik 1.0. To nie ma być auto ładne. Ma nie padać na głowę i jeździć z 2-3 lata.
atp
Nowicjusz

Miejscowość: Września
Prawo jazdy: 14 06 2003
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Renault Scenic II
Silnik: 1.5 DCI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

26 Paź 2018, 17:04

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - przegląd i opłaty na prawie rok.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - błąd w mocy,ktoś wpisał kw zamiast km (ten silnik ma 60km).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - również przegląd i opłaty na prawie rok tylko nie wierz w ten ocynk bo to bzdura..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012