Małe ,oszczędne w eksploatacji, do 5000zł ???

22 Sty 2007, 14:16

Witam. Nadszedł ten czas, kupna pierwszego samochodu w życiu. Mam mały fundusz do 5000zł i poszukuje samochodu nie dużego ,oszczędnego co do eksploatacji i w miarę mało wadliwego, najlepiej 4/5 drzwiowego.
Chcialbym poznac wasze propozycje i opinie na temat jaki samochód wybrac do tej ceny.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam.
ATR
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

22 Sty 2007, 15:28

Z autek oszczędnych mógłbym polecić ... Tico. I to nalepiej zagazowany...
Przejeździłem takim (służbowym, więc nie oszczędzałem go) ponad 140 tys km i (oprócz bieżących obsług - oleje, klocki, filtry, paski, wycieraczki itp...) nic się nie psuło! A palił poniżej 6 l/100km LPG!!!, a jak jechałem oszczędnie, to w mieście spalił 4.52 l LPG! - znajdź oszczędniejsze auto w tych pieniądzach...

A jeśli nie aż tak bardzo zależy Ci na oszczędnościach - polecałbym pierwszą Astrę...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

22 Sty 2007, 15:53

Tico to ciekawe rozwiazanie. Wlasnie potrzebuje samochodu mało awaryjnego i oszczędnego do jazdy do pracy.

Slyszalem tylko ze strasznie Tico wychodzi z kolizji :(
I nie wiem jak karoseria w tico, czy podatna jest na korozje???
ATR
Nowicjusz

22 Sty 2007, 16:40

Co do kolizji to jest dość nie ciekawie z tym pojazdem a blacha jak w prawie każdym samochodzie rdzewieje w tym akurat najbardziej podatne są doły drzwi...

Pozdrwiam
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

22 Sty 2007, 18:25

Z tych aut które było by najlepsze

[link do oferty na Allegro wygasł]
czy
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
czy
czy
czy

???
ATR
Nowicjusz

23 Sty 2007, 00:17

Według mnie to Punto, ale głównie to kwestja gustu. Samochody sa tanie i nie kazdemu musza sie podobac.
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody widzą nocą?
    Podróżując po zmroku, baczniej wytężamy wzrok. Szczególnie jazda poza miastem szybko staje się w takich warunkach męcząca. Stopniowo obniża się koncentracja kierowcy i pojawia się senność. Wspaniale, gdyby samochód ...

23 Sty 2007, 09:13

Z przedstawionych aukcji - racze wybrałbym opelka...

A jeśli chodzi o crash-test Tico, to... kiedyś w tyłek (jechałem mercedesem 208) zapakował mi właśnie ticolot. Niezbyt mocno - niedohamował na światłach - i gdyby nie fakt, że w lusterku zauważyłem zamieszanie wokół tyłu mojego auta - pewnie nawet bym nie wiedział, że coś się stało...
A tico... hm... do kasacji...
Ale jeśli Ci zależy na bezpieczeństwie - to raczej... ostrożnie jeździj. Gdyby każdy przewidywał dzwon i pod tym kątem dobierał auto, to po ulicach zasuwałyby tylko... czołgi... ale mam nadzieję, że już drugi raz tego widoku nie dożyję...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

23 Sty 2007, 13:35

Własnie nie wiem na co patrzec. Czy wybrac na przykład Corse z 94 r za 4500zł czy mlodszego uniacza np z 97r za nawet 3500zł ????
ATR
Nowicjusz

25 Sty 2007, 20:38

a moze corsa 1,5d w miescie spala kolo 5l/100km w trasie udala mi sie zejsc do 3,8l/100km prz predkosciach 80/90 za 5000 taka 94/95 mozna kupic
raulik
Nowicjusz

19 Gru 2009, 23:01

Renault 19 Chamade tanie autko w serwisie w częściach.DAEWOO lanos ford eskort pomysl dobrze przed zakupem pozdrawiam
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka

19 Gru 2009, 23:04

Brawo...3 lata :mrgreen:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

19 Gru 2009, 23:14

heh pewnie juz dawno auto kupil :grin: :grin: :grin:
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

27 Maj 2010, 15:52

A co powiecie o Matizie, silnik 800 i do 5 tys spokojnie mozna kupic. Tylko czy warto?
szukam Autka :)
Czaki85
Nowicjusz

Miejscowość: Mikołów